Ένα ιστορικό, αισθηματικό μυθιστόρημα όπου οι ήρωες ακροβατούν ανάμεσα στην ηθική και το καθήκον, τη λογική και το συναίσθημα, τα πρέπει και τα θέλω τους.

Περίληψη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ψυχρός λοχαγός της Σουτσστάφφελ, Αλεξάντερ Βάνγκενχαϊμ, ζει μια προγραμματισμένη και – φαινομενικά – ελεγχόμενη ζωή, ταγμένος στην ιδεολογία του ναζισμού. Όταν γνωρίσει τη Λίζα, ένα κορίτσι με σχισμένο χείλος, ο έρωτας θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του κλονίζοντας όλες του τις ισορροπίες. Ο Αλεξάντερ Βάνγκενχαϊμ θα μοιραστεί ανάμεσα σε δύο γυναίκες και θα έρθει αντιμέτωπος με τη συνείδησή του, καθώς και με κρίσιμα ηθικά διλλήματα, ενώ η σκιά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πλησιάζει όλο και περισσότερο απειλητικά. Είναι άραγε αρκετή η δύναμη της αγάπης για να μαλακώσει την ψυχή ενός σκληρού στρατιωτικού των Ες Ες; Και ποιος είναι τελικά ο ανώτερος σκοπός του ανθρώπου σε αυτήν τη ζωή; «Τον άνθρωπο. Να πεθάνεις για να σώσεις τον άνθρωπο».

ISBN: 978-618-5184-67-4  Συγγραφέας: Άννα Ραζή Διαστάσεις βιβλίου:21.0 x 14.0 cm, Σελίδες: 260 σελ. Τιμή: 14.90€ (περ ΦΠΑ 6%) Anima Εκδοτική, 2019 Θεματική Ταξινόμηση: Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Ιστορικό μυθιστόρημα
           

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Συγγραφέας:

Η Άννα Ραζή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Lettres modernes (σύγχρονη Γραμματεία) στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Η Ελληνική Λογοτεχνία της Γενιάς του 30, ο Νατουραλισμός, η Συγκριτική μελέτη της Αστυνομικής Λογοτεχνίας και η Γυναικεία οντότητα μέσα στην τραγωδία από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι το σύγχρονο Γαλλικό Θέατρο, είναι τα κυριότερα θέματα που την απασχόλησαν τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών της όσο και αργότερα. Είναι υπεύθυνη εκδόσεων του εκδοτικού οίκου ΑΝΙΜΑ από το 2014 και συντονίζει εργαστήρια Δημιουργικής γραφής, επιμέλειας και μετάφρασης από το 2005. Από τον Ιούνιο του 2019 είναι μέλος της ομάδας Αστυνομικής λογοτεχνίας του εκδοτικού οίκου ΑΝΙΜΑ, Modus Operandi.

Εργογραφία:

Σκιές από πένα – Τα ανείπωτα (Ποιητική Συλλογή 2015), Άυλη Θλίψη (Ποιητική Συλλογή 2017), Σελίδες Λευκές σαν τη Σιωπή (Ποιητική Συλλογή 2017), Όταν έβρεξε Σαπουνάδες (Παραμύθι 2017) A timeless timekeeper (Συλλογικό έργο – Διηγήματα 2016), H Συνάντηση (Συλλογικό έργο – Θεατρικό 2017), Ανατιδοφοβία (Συλλογικό αστυνομικό Μυθιστόρημα 2019), Ελίφ (Ιστορικό Μυθιστόρημα 2014) Malordo στο Κλάριτι Χολ (Μυθιστόρημα Θρίλερ 2016), Γαλάζια Πεταλούδα (Μυθιστόρημα 2017), Domino (Αστυνομικό Μυθιστόρημα 2018), Μαριονέτες (Ποιητική συλλογή – Υπό έκδοση για το 2019), Το σκισμένο χείλος (Ιστορικό Μυθιστόρημα 2019).         
          

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης