Με τέσσερα νέα θεματικά περίπτερα, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 24 μέτρων στο κέντρο του παγοδρομίου, στην τεχνητή λίμνη, παραστάσεις, δράσεις και συναυλίες, θα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά τους επισκέπτες το «Πάρκο των Ευχών» στη Λάρισα την εορταστική περίοδο.

Εκτός από το «Σπίτι του Αϊ Βασίλη» και το «Σπίτι των Ξωτικών», εφέτος, στο 64 στρεμμάτων «Πάρκο των Ευχών», πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων, που αλλάζει την όψη της φυσικής όασης της πόλης, του Πάρκου Αλκαζάρ, θα ανοίξουν τις πύλες τους το «Ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη», το «Σπίτι για το Face Painting», το «Σπίτι των Μαθητευόμενων Μάγων» και το «Παγωμένο Βασίλειο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι σε εξέλιξη εντατικές εργασίες, το Πάρκο έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο, δημιουργούνται μόνιμες υποδομές για την ηλεκτροδότηση και καινούριοι διάδρομοι για την εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης, του Δήμου Λαρισαίων, Παναγιώτης Νταής, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμμετοχή του Δήμου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2018.

Τα θεματικά σπίτια είναι εξειδικευμένες κατασκευές βαμμένες στο χέρι, με αρχιτεκτονική οπτική που δίνει το παραμυθένιο «χρώμα», ανέφερε ο κ. Νταής, προσθέτοντας ότι εφέτος το παγοδρόμιο θα καλύπτει διπλάσια έκταση, σε σύγκριση με πέρσι και ότι διευρύνεται το ωράριο και εμπλουτίζεται το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων, των παραστάσεων στη μικρή και μεγάλη σκηνή και των συναυλιών. Τόνισε ακόμη, ότι το πρόγραμμα δωρεάν δράσεων για τα παιδιά θα ξεκινάει στις 10.00 και θα διαρκεί έως τις 20.00 σε καθημερινή βάση.

Στη διαμόρφωση του «Πάρκου των Ευχών» ιδιαίτερο ρόλο έχουν και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης, καθώς, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη της λειτουργίας του, υπέβαλαν ιδέες, προτάσεις και παρατηρήσεις στον διαδικτυακό τόπο που έχει δημιουργηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δένδρο, μία ειδική κατασκευή από μέταλλο και μία φάτνη, είναι τα νέα στοιχεία στο «Χριστουγεννιάτικο Πάρκο», αιτήματα των επισκεπτών, τα οποία ικανοποιούμε, εξήγησε ο κ. Νταής.

Το 2017, το «Πάρκο των Ευχών» τις 40 μέρες λειτουργίας του επισκέφθηκαν 700.000 άτομα, κυρίως από τη Θεσσαλία, αλλά και από τη Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη της Ελλάδας.
Περίπου 15.000 μαθητές στο πλαίσιο σχολικών εκδρομών επισκέφθηκαν το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Λάρισας, στο οποίο διοργανώθηκαν 10 συναυλίες, 100 θεατρικές παραστάσεις και περισσότερες από 200 δράσεις.

Το κόστος λειτουργίας και των εκδηλώσεων του «Πάρκου των Ευχών» ανέρχεται σε 250.000 ευρώ και τα έσοδα είναι 200.000 ευρώ από τους διαγωνισμούς και τις δημοπρασίες για την ενοικίαση του λούνα παρκ, του παγοδρομίου και των εμπορικών οικίσκων, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Λαρισαίων.
Ήδη, όπως εξήγησε, εκδηλώνεται ενδιαφέρον από την Πελοπόννησο και την Κρήτη για οργανωμένες επισκέψεις, για τις οποίες ο Δήμος Λαρισαίων παρέχει τη δυνατότητα περιηγήσεων με ξεναγούς.

Το «Πάρκο των Ευχών» ανοίγει την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 και θα λειτουργήσει έως τις 6 Ιανουαρίου του 2019.

Δράσεις προβολής της Λάρισας, μητροπολιτικού κέντρου της Θεσσαλίας

Ο κ. Νταής, αναφέρθηκε και στις δράσεις που υλοποίησε το προηγούμενο διάστημα ο δήμος Λαρισαίων, με στόχο την τουριστική προβολή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Μεταξύ άλλων, υπενθύμισε ότι στις 23 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της έναρξης ετήσιου Παζαριού, που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων, πραγματοποιήθηκε στην πόλη συναυλία με τον δημοφιλή συνθέτη, Γκόραν Μπρέγκοβιτς. Την ίδια μέρα μέλη της μπάντας των χάλκινων οργάνων του Μάρκο Μάρκοβιτς, με εκατοντάδες χορευτές, μέλη χορευτικών συλλόγων της Λάρισας συμμετείχαν σε πατινάδα, πέρασαν από τους πεζοδρόμους, μπροστά από το αρχαίο θέατρο και το Διαχρονικό Μουσείο. Διοργανώθηκε επίσκεψη εκπροσώπων σερβικών ΜΜΕ μαζί με την επικεφαλής του ΕΟΤ στο Βελιγράδι, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στα παράλια του Νομού, στον Όλυμπο, στον Κίσαβο και μέσα στην πόλη.

Οργανώθηκε επίσης fam trip τουριστικών πρακτόρων απ’ όλη την Ελλάδα, στη διάρκεια του οποίου έγινε παρουσίαση, μεταξύ άλλων και του «Πάρκου των Ευχών».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης