Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 4 έως 12 ετών με τις οικογένειες και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, για όσο διάστημα θα παραμείνει κλειστό για το κοινό.

Στην ιστοσελίδα του μουσείου otegroupmuseum.gr αλλά και στη σελίδα του στο Instagram @otegroupmuseum, το κοινό θα βρει φωτογραφίες, αφηγήσεις, ψηφιακό υλικό για να ανακαλύψει τις τηλεπικοινωνίες και τη συμβολή τους στην ιστορία της Ελλάδας. Με εικονικές περιηγήσεις στη μόνιμη έκθεση θα γνωρίσει τον Μορς και την εφεύρεσή του, το παλαιότερο καλωδιακό πλοίο στον κόσμο ,«Θαλής ο Μιλήσιος», τα πρώτα τηλεφωνικά κέντρα της Ελλάδας, αλλά και έναν από τους πρώτους τηλεφωνικούς θαλάμους της δεκαετίας του ’30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για όσο «μένουμε σπίτι», τα παιδιά και η οικογένεια μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών και να συμμετάσχουν σε δράσεις που βασίζονται στα εκθέματα και τις συλλογές του. Από το σπίτι, τα μικρότερα παιδιά μπορούν, μεταξύ άλλων, να φτιάξουν ένα 3D τηλέφωνο από ανακυκλώσιμα υλικά, να γνωρίσουν τη Mόνα Λίζα που «επισκέπτεται» το Μουσείο, να φτιάξουν το δικό τους τετράδιο με απλά βήματα, να σχεδιάσουν το δικό τους κόμικ ή να τυπώσουν και να ζωγραφίσουν εκθέματα του μουσείου, μαθαίνοντας ταυτόχρονα την ιστορία τους. Οι μεγαλύτεροι ή και όλη η οικογένεια μαζί, μπορούν να φτιάξουν ένα «memory game» με κάρτες, να δημιουργήσουν ένα χειροποίητο επιτραπέζιο, τα δικά τους comics και πολλές άλλες κατασκευές, με οδηγίες βήμα-βήμα και μικρά βίντεο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης