Το Getty Museum στο Λος Άντζελες ζητεί από όσους παραμένουν στο σπίτι για να εμποδίσουν τη μετάδοση του κορωνοϊού να αναδημιουργήσουν τα αγαπημένα τους έργα τέχνης κάνοντας χρήση του εαυτού τους και αντικειμένων του σπιτιού. Το μουσείο, το οποίο είναι κλειστό λόγω της πανδημίας, ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία ως έναν τρόπο να απασχολούνται δημιουργικά όσοι έχουν θέσει τον εαυτό τους σε εκούσια απομόνωση.
 
Η πρωτοβουλία εγκαινιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με ανάρτηση στον λογαριασμό του μουσείου στο Twitter: «Σας προκαλούμε να αναδημιουργήσετε ένα έργο τέχνης με αντικείμενα (και ανθρώπους) στο σπίτι σας.

1. Επιλέξτε το αγαπημένο σας έργο τέχνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Βρείτε τρία αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι σας.

3. Αναδημιουργήστε το έργο τέχνης με αυτά τα αντικείμενα».
 
Εδώ και μέρες, οι λογαριασμοί του μουσείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει με πρόθυμες αποκρίσεις φιλότεχνων που ποικίλουν από αναδημιουργία του «Η Παρθένος Μαρία και το Βρέφος», έργο του καλλιτέχνη γνωστού ως Master of Saint Cecilia έως αναδημιουργία του «Η Παρθένος, η Αγία Ελισάβετ και τα βρέφη Ιωάννης ο Βαπτιστής και Ιησούς» έργο ανώνυμου καλλιτέχνη.
 
Κάποιος αναδημιούργησε το «Η Καμίγι με ένα σκυλάκι» του Μονέ, φορώντας παρόμοια ρούχα και χρησιμοποιώντας το κατοικίδιο του σπιτιού. Ένας άλλος αναδημιούργησε το «Νεκρή φύση με ψάρια, λαχανικά, γκουζέρ (σ.σ. είδος γλυκίσματος με τυρί και αυγά), κατσαρόλες και μπουκαλάκια για λαδόξυδο, πάνω σ’ ένα τραπέζι» του Γάλλου ζωγράφου Ζαν-Σιμεόν Σαρντέν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης