Η πυροδότηση δημόσιων συζητήσεων δεν είναι κάτι ξένο για τον Εσθονό ράπερ Tommy Cash. Συχνά, η μουσική του είναι προκλητική, από βιντεοκλίπ με «άσεμνες» νότες έως την έκθεση που ετοίμασε σε συνεργασία με τον σχεδιαστή μόδας Rick Owens και στην οποία παρουσιάστηκε μια μικρή δεξαμενή γεμάτη με εκατομμύρια σπερματοζωάριά του. Αυτή τη φορά, συνεργάστηκε με γνωστή γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών ένδυσης και υπόδησης η οποία δημιούργησε για αυτόν μια μήκους ενός μέτρου εκδοχή των αθλητικών υποδημάτων Superstar.

Τα αθλητικά ήταν σε διαφορετικά χρώματα, το δεξί ολόμαυρο και το αριστερό ολόλευκο. Η έμπνευση βασιζόταν στην αρχαία κινεζική έννοια του γιν και του γιανγκ, δύο αντιτιθέμενες αλλά, ταυτόχρονα, συμπληρωματικές δυνάμεις. «Και ο άγγελος και ο διάβολος ζουν μέσα μου – δύο αντίθετα που συνεχώς αντιπαλεύουν το ένα το άλλο» είπε ο Tommy Cash (του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Tomas Tammemets). «Άρα, γιατί να κρύψεις μια πλευρά της προσωπικότητάς σου όταν και οι δύο μπορούν να συνυπάρξουν; Δεν πρέπει να είμαστε ούτε υπερβολικά καλοί ούτε υπερβολικά κακοί. Χρειάζεται ισορροπία, όπως τα δύο αντίθετα, το γιν και το γιανγκ, σχηματίζουν ένα όλον» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Twitter, κάποιοι χρήστες παρομοίασαν τα αθλητικά για τον Cash με μπαγκέτες ή παπούτσια κλόουν. Άλλοι υπογράμμισαν τη λειτουργικότητά τους: χρήσιμο εργαλείο για κοινωνική αποστασιοποίηση ή για να κρατάς ανοιχτές τις θύρες στο μετρό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Adidas συνεργάζεται με γνωστούς μουσικούς και καλλιτέχνες για να οραματιστεί εκ νέου τα κλασικά σχέδια αθλητικών υποδημάτων της: ο Pharrell Williams ανέπλασε τα Stan Smith σε έντονο μπλε και κόκκινο και η Βρετανή σχεδιάστρια μόδας Stella McCartney δημιούργησε μια 100% vegan εκδοχή του δερμάτινου αθλητικού. “Όταν είπα στην εταιρεία ότι θέλω, ως συνεργασία μας, να δημιουργήσω το μακρύτερο παπούτσι στον κόσμο, η αντίδρασή τους ήταν κάτι σαν “τι στον κόρακα, Tommy!” Πέντε μήνες αργότερα, εδώ είμαστε” δήλωσε ο Cash. Με αφορμή τα σούπερ μακρυά Superstar για τον Tommy Cash, η γερμανική εταιρεία παρήγαγε και φυσιολογικού μεγέθους ζευγάρια με μαύρο το δεξί και λευκό το αριστερό. Περιορισμένος αριθμός αυτής της κρεασιόν, με την υπογραφή του Tommy Cash εγχαραγμένη με λέιζερ στη φτέρνα και γραφιστικό γιν και γιανγκ στην εσωτερική σόλα, διατέθηκε μέσω λοταρίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης