Λίγα εικοσιτετράωρα απομένουν μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, όπου το Κάιρο θα ανακηρυχθεί επίσημα η Ισλαμική Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το έτος 2020.

Αυτές τις ημέρες, η υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου, Ινάς Άμπντελ Ντάγιεμ, βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις με τους επιτελείς του υπουργείου της για τις τελευταίες διευθετήσεις για την τελετή που θα αναγγείλει το Κάιρο ως την Ισλαμική Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εν λόγω εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Αιγύπτου, στο πλαίσιο της 51ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου του Καΐρου, όπου σημειωτέον συμμετέχει και η Ελλάδα.

Ο θεσμός της Ισλαμικής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ιδρύθηκε το 2004, κατά την Δ΄ Ισλαμική Διάσκεψη των υπουργών Πολιτισμού που είχε πραγματοποιηθεί στην Αλγερία το 2004.

Πρώτη ισλαμική πρωτεύουσα ήταν η Μέκκα. Ακολούθησαν κατά σειρά, το Αλέππο της Συρίας, η Φεζ του Μαρόκου, η Αλεξάνδρεια, το Καϊρουάν της Τυνησίας, η Τάριμ της Υεμένης, το Τλέμεν της Αλγερίας, το Ναζάφ του Ιράκ, η Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας, η Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Νίζουα του Σουλτανάτου του Ομάν, το Κουβέιτ, το Ομάν της Ιορδανίας, η Μάναμα του Μπαχρέιν, η Τυνησία και φέτος, το 2020, το Κάιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης