Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του διακεκριμένου νομικού και συγγραφέα Μάκη Τρικούκη.

Ο Μάκης Τρικούκης διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΘΒΕ κατά την τριετία 2010 έως 2013. Ιδεολόγος, πρωτοπόρος και αγωνιστής, υπήρξε ιστορική φυσιογνωμία της Αριστεράς και της Διανόησης στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννημένος το 1940 στην Κοζάνη, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου σπούδασε Νομική και Ιταλική Φιλολογία. Υπήρξε μέλος της νεολαίας της ΕΔΑ και πρωτοστάτησε στους αγώνες του 1-1-4 κατά την δεκαετία του 1960. Στη διάρκεια της δικτατορίας (1972), εξέδιδε στη Θεσσαλονίκη το περιοδικό κριτικής «Εξάντας».

Το 1989, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού στην κυβέρνηση συνεργασίας. Συνέχισε πάντα τη μαχόμενη δικηγορία και ανέλαβε αφιλοκερδώς πολλές κοινωνικές υποθέσεις, ενώ στελέχωσε το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής Θεσσαλονίκης» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Εξέδωσε σειρά βιβλίων: «Πολιτική και φιλοσοφία στον Γκράμσι» (1985-Εξάντας), «Τα παράδοξα στην ομηρική Οδύσσεια» (1999-Καστανιώτης), «Η ταπείνωση του θριαμβευτή» (2006-Ελληνικά Γράμματα) ενώ συμμετείχε σε συλλογικά έργα. Είχε δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε διάφορα περιοδικά και για ένα διάστημα επιφυλλίδες στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 12 μ.μ. στα κοιμητήρια της Θέρμης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης