Μια συνέντευξη με εξαιρετικό ενδιαφέρον έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βραζιλίας ο καλλιτεχνικός διευθυντής και δημιουργός του μουσικού Φεστιβάλ της Νάπολης, Μassimo Abbate.Όπως είπε το φεστιβάλ το οποίο γεννήθηκε το 1952, σταμάτησε το 1970 και άρχισε εκ νέου το 2015, θα συνεχίσει κανονικά και φέτος, και μάλιστα έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβρη.

«Τα χαρακτηριστικά της ναπολιτάνικης μουσικής από τα παλαιά χρόνια είναι τα ρυθμικά και τα πολυφωνικά τραγούδια. Βέβαια η μουσική έχει εξελιχθεί και σήμερα έχουνε αναπτυχθεί νέα και διαφορετικά είδη. Μερικά τραγούδια που γεννήθηκαν από τη γη τους, άλλα όμως από διάφορες μουσικές επιρροές», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συνεισφορά  της ναπολιτάνικης μουσικής είναι σημαντική και εντυπωσιακή αφού το ιταλικό τραγούδι εξακολουθεί να αναγνωρίζεται στον κόσμο μέσω της συγκεκριμένης μουσικής».

Παράλληλα επεσήμανε πως παρόλο την επιδημία του Covid19 στην Ιταλία, δεν σταμάτησε να δουλεύει και να σκέπτεται για το αύριο του φεστιβάλ και της μουσικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης