Στις δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 η τ. υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, στον ημερήσιο Τύπο, σχετικά με την ανάκληση από την νυν υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λ. Μενδώνη, της απόφασης να κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία I KNΟW HOW, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ.

Η ανακοίνωση, που έχει τίτλο «Πώς δεν χάθηκαν τα 10 εκ. ευρώ του ΕΣΠΑ, από την αβελτηρία της κ. Μ. Ζορμπά», διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, ότι «την σύμβαση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την εταιρεία I KNOWHOW, για την “ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος του Εθνικού Αρχείου Μνημείων”, το οποίο έχει ενταχθεί στο “Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα- Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” του υπουργείου Ανάπτυξης – ΕΣΠΑ 2014-2020, υπέγραψε το 2015, ο τέως υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Τον Νοέμβριο 2018, η τέως υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά, κήρυξε έκπτωτη την εταιρεία I KNΟW HOW. Αλλά, ενώ μεσολάβησαν επτά μήνες μέχρι τη λήξη της υπουργικής θητείας της, τον Ιούλιο 2019, δεν προχώρησε -ως όφειλε- σε καμία επιβολή κυρώσεων προς την έκπτωτη εταιρεία. Ούτε προέβη στην οποιαδήποτε ενέργεια, για να διασφαλίσει ότι το έργο θα συνεχιστεί, θα ολοκληρωθεί και παραδοθεί εντός του προεβλεπόμενου χρόνου, ώστε να μην απενταχθεί από το ΕΣΠΑ και χαθούν 10 εκατομμύρια ευρώ, κοινοτικών και εθνικών πόρων».

«Η τέως υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μ. Ζορμπά με χθεσινή της δήλωση στον ημερήσιο Τύπο αναφέρεται, κατά τη συνήθη πρακτική της, γενικά και αόριστα στη δήθεν καταστρατήγηση από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, της τυπικής νομιμότητας, της οποίας η μόνη θεματοφύλακας κατά την κρίση της Μ. Ζορμπά, στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους υπήρξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ίδια ως υπουργός», συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ. Προσθέτει δε, μεταξύ άλλων, ότι η νυν υπουργός «με την απόφασή της (σσ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΕΑΜ/ΤΔΕΑΜΑΚ/136576/93045/392/207/16-3-2020) διασφαλίζει ότι το έργο δεν θα απενταχθεί, δεν θα χαθούν 10 εκατομμύρια ευρώ, κοινοτικών και εθνικών πόρων, και ότι το έργο τίθεται σε πλήρη παραγωγική λειτουργία προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με το πόρισμα της τριμελούς επιτροπής, μπορεί να επιβάλει και τις ανάλογες κυρώσεις στην εταιρεία. Δηλαδή, η Λίνα Μενδώνη έκανε ό,τι δεν θέλησε ή δεν μπόρεσε να κάνει η Μ. Ζορμπά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης