Στη μελλοντική στέγη του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το πρώην εργοστάσιο Φιξ στην Συγγρού, βρέθηκε χθες ο υπουργος Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος. Ο υπουργός συναντήθηκε με τη διευθύντρια του Μουσείου Άννα Καφέτση, η οποία και τον ενημέρωσε για το κτιριολογικό πρόγραμμα και την εξέλιξη των εργασιών.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι έχουν ξεκινήσει τα έργα στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο έχουν δουλέψει πάρα πολλοί άνθρωποι, και όπως όλοι γνωρίζετε, διεκόπη αρκετές φορές για διάφορους λόγους» είπε ο Παύλος Γερουλάνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ότι μέσα στην περίοδο κρίσης που περνάμε ξεκίνησε και πάλι η κατασκευή του κτιρίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης φαντάζει ουτοπικό, αλλά είναι αληθινό» είπε η Άννα Καφέτση και πρόσθεσε πως η κατασκευή του μουσείου είναι ένα «σημάδι ζωής και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία αλλά και μεγάλη ανακούφιση μετά 12 χρόνια από τότε που σχεδόν κάναμε “κατάληψη” του χώρου του πρώην εργοστασίου Φιξ για να μπορέσει να ξεκινήσει τη λειτουργία του».

Όπως πρόσθεσε, θα είναι ένα «μινιμαλιστικό κτίριο, απλό και φιλικό, και είναι πραγματικά αγαθή τύχη το ότι γειτνιάζει με το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και τους αρχαιολογικούς χώρους, είναι μόλις δύο βήματα, επιτρέποντας συνέργειες και συνεργασίες που γεφυρώνουν τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και το σύγχρονο πολιτισμό με την κλασική αρχαιότητα και την όλη ιστορική μας διαχρονία». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αννας Καφέτση, η εγκατάσταση και η λειτουργία του μουσείου αναμένεται στο τέλος του 2013.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης