Είναι σχεδόν μία δεκαετία που κυκλοφόρησε το «A Dance with Dragons», το πέμπτο βιβλίο στη σειρά μυθιστορημάτων «Ice and Fire» του George R.R. Martin στην οποία βασίστηκε το ιδιαίτερα επιτυχημένο σίριαλ «Game of Thrones». Εδώ και πολύ καιρό, οι φανατικοί θαυμαστές φωνασκούν για νέα σχετικά με το επόμενο βιβλίο στη σειρά, το «The Winds of Winter». Επιτέλους, ο συγγραφέας έχει για όλους τους ενδιαφερόμενους μια ενημέρωση στο μπλογκ του. Κατά πώς λέει, έχει γράψει μεγάλο μέρος του μυθιστορήματος μέσα στο 2020, αλλά αρνείται να προχωρήσει σε πρόβλεψη για το πότε θα το τελειώσει.
 
«Το 2020 ήταν ίσως η χειρότερη χρονιά που έχω ζήσει, για τη χώρα και τον κόσμο αν όχι για μένα προσωπικά, και το λέω αυτό από τη σκοπιά κάποιου που έχει ζήσει και θυμάται το 1968. Τόσα πολλά έγιναν, τόσα πολλά από αυτά ήταν φρικτά, αλλά όλα τα υπόλοιπα χάνουν τη σημασία τους στη σκιά των εκατοντάδων χιλιάδων θανάτων από τον Covid-19» έγραψε πριν λίγες ημέρες ο George R.R. Martin στο μπλογκ του το οποίο φέρει την επωνυμία «Not A BLOG».
 
«Τουλάχιστον, ξεφορτωθήκαμε τον Τραμπ. Αυτό ήταν μακράν το καλύτερο που προέκυψε από το 2020» συνέχισε στην τελευταία του ανάρτηση, την οποία τιτλοφορεί: «Σκέψεις για μια κακή χρονιά». Ανέφερε ότι «έχασα έναν αριθμό φίλων, κάποιους πολύ κοντινούς και αγαπημένους σε μένα» και ακολούθως στράφηκε στην ευχάριστη πλευρά των πραγμάτων. -«Τι ήταν καλό μέσα στο 2020; Πέρα από τις εκλογές;» αναρωτήθηκε.

«Ε, για μένα ήταν η δουλειά. Το 2020, έγραψα εκατοντάδες και εκατοντάδες σελίδες του “The Winds of Winter”. Η καλύτερη χρονιά που πέρασα μαζί του, από τότε που το άρχισα. Για ποιο λόγο; Δεν ξέρω. Ίσως η απομόνωση. Ή, ίσως είχα ρέντα. Καμιά φορά, έχω ρέντα. Εντούτοις, πρέπει να συνεχίσω να έχω ρέντα. Έχω ακόμη εκατοντάδες σελίδες να γράψω για να ολοκληρώσω επιτυχώς το μυθιστόρημα. Γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχει το 2021. Ελπίζω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρόκειται να κάνω προβλέψεις για το πότε θα τελειώσω. Κάθε φορά που το κάνω, κάποια γαϊδούρια στο διαδίκτυο το εκλαμβάνουν ως “υπόσχεση”, και περιμένουν με ανυπομονησία να με σταυρώσουν αν δεν τηρήσω την καταληκτική ημερομηνία. Το μόνο που θα πω είναι ότι είμαι αισιόδοξος» εξομολογήθηκε.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης