Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με εκδηλώσεις και δρώμενα που αφορούν την προβολή του έργου των μουσείων, τη συμμετοχή του κοινού σε αυτά και γενικότερα την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς κάθε τόπου.

Για το 2018 η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει γενικό θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό». Το συγκεκριμένο θέμα επιλέχθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων προκειμένου να αναδειχθεί η θέση και ο ρόλος των Μουσείων στο παγκόσμιο διαδικτυακό περιβάλλον καθώς και η δυναμική των νέων τρόπων συμμετοχής του κοινού στη μουσειακή εμπειρία μέσα από την ψηφιακή διασύνδεση και τα δίκτυα σχέσεων που αναπτύσσονται. Μέσω του διαδικτύου, το σύγχρονο μουσείο επεκτείνεται έξω από το φυσικό χώρο του κτηρίου που το στεγάζει και μεταμορφώνεται σε κόμβο συνάντησης, συζήτησης και εμπειρίας στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον. Με τον τρόπο αυτό το κοινό των μουσείων διευρύνεται και αποτελείται πλέον και από τους ψηφιακούς επισκέπτες και συνομιλητές του σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας συμμετέχει στον διεθνή αυτό εορτασμό την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 με τις εξής εκδηλώσεις:

α) Παρουσίαση με θέμα «Σύγχρονες Τεχνολογίες και Μουσεία. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας στον ψηφιακό κόσμο». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας στην αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου από τις 12:00 μ.μ έως τις 13:00 μ.μ. Θα περιλαμβάνει ανασκόπηση των ψηφιακών μέσων που χρησιμοποιεί το μουσείο και της διαδικτυακής του παρουσίας, ενώ θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με το κοινό σχετικά με το θέμα και τις προοπτικές.

β) Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα ακολουθήσει περιήγηση στο χώρο του μουσείου με επισήμανση και συζήτηση της συμβολής των νέων τεχνολογιών στη λειτουργία του και στην παρουσίαση των εκθέσεων και των δραστηριοτήτων που φιλοξενεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είσοδος στο Μουσείο και στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη για όλους

Πληροφορίες : 2441061564, 2441079832 (Κ. Βουζαξάκης)
email : efakar@culture.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης