Νέους τρόπους για να έχουν μεγαλύτερη προβολή τα εκθέματά του και να προωθήσει τον κινεζικό πολιτισμό υιοθετεί το Μουσείο του Παλατιού στο Πεκίνο.

Την 9η Νοεμβρίου ξεκίνησε η μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος, συμπαραγωγή του Μουσείου και του δικτύου Beijing TV, που ήδη έλαβε υψηλή βαθμολογία στην αξιολόγηση των χρηστών στην κινεζική πλατφόρμα Douban.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα αυτό – μια κίνηση στην οποία προχώρησε το Μουσείο του Παλατιού για πρώτη φορά – συμμετέχουν δημοφιλείς ηθοποιοί, οι οποίοι με τη βοήθεια ιστορικών εξερευνούν την Απαγορευμένη Πόλη, επισκέπτονται τα μνημεία, ενώ δίνονται πολιτιστικά στοιχεία και παρουσιάζονται ιστορικά γεγονότα.

Παράλληλα, με τη βοήθεια σχεδιαστών, το Μουσείο προωθεί τη δημιουργία αναμνηστικών προϊόντων – κοσμήματα, πένες, πορτοφόλια… – εμπνευσμένα από εκθέματα του Μουσείου που είναι περισσότερο δημοφιλή στις νεότερες γενιές.

Επιπλέον, το Μουσείο, σε συνεργασία με την Tencent, τον κολοσσό του κινεζικού διαδικτύου, διοργανώνει από τον Ιούλιο ένα μουσικό διαγωνισμό, προσκαλώντας συνθέτες και τραγουδιστές να δημιουργήσουν το δικό τους τραγούδι, με έμπνευση 10 γνωστούς πίνακες από τη συλλογή του Μουσείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης