Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ο αμφιλεγόμενος, εκκεντρικός και ακραίος Mark E. Smith και η μπάντα του βρίσκουν τον δρόμο πίσω στο Gagarin 205, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του Erzatz GB, ενός δίσκου που αγαπήθηκε, μισήθηκε, σχολιάστηκε ειρωνικά αλλά όπως πάντα δεν άφησε κανέναν αδιάφορο, από ΝΜΕ μέχρι Pitchfork, και συγκέντρωσε αν μη τι άλλο τις πιο ενδιαφέρουσες κριτικές. Με οπαδούς φανατικούς και εχθρούς ορκισμένους, οι Fall και ο (τουλάχιστον) απρόβλεπτος frontman τους θα βρεθούν και πάλι στην αγαπημένη τους Αθήνα για ένα live για το οποίο έχουν ήδη αρχίσει στοιχήματα – και αφορούν όλα τι καινούργιο και τι άλλο απρόσμενο θα κάνει ο Smith επί σκηνής. Μπορείτε να αρχίσετε να μαντεύετε: σίγουρα δεν θα πέσετε καθόλου μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

SPECIAL DJ SET: indictos
OPENING ACT: The Mongrelettes
Οι The Mongrelettes -μια σχεδόν θηλυκή μπάντα- δημιουργήθηκαν τον Οκτώβρη του 2009 και αποτελούνται από 4 κορίτσια και 1 αγόρι. Ο ήχος και οι συνθέσεις τους είναι ένα κράμα από garage punk και ψυχεδελική ποπ, με τις επιρροές τους να προέρχονται κυρίως από την σχετική punk σκηνή των μέσων του 60, αλλά και από άλλες δυνατές πηγές, όπως η γαλλική και ελληνική ποπ σκηνή του 60, καθώς και αντίστοιχες αναβιώσεις ή προσομοιώσεις του garage/psyche ήχου ως σήμερα.

Οι Mongrelettes έχουν κάνει ως τώρα αρκετές εμφανίσεις παρέα με ονόματα όπως οι garage/psych μέντορες The Magnificent Brotherhood από το Βερολίνο, οι Αυστραλοί power-poppers The Stems, οι εκρηκτικοί Ιταλοί Movie Star Junkies, μερικές από τις καλύτερες Νορβηγικές μπάντες του είδους όπως οι The Launderettes , Death By Unga Bunga , The Mobsmen , Burt Rocket Surf και Torqueflite ( Garage & Surf Weekender ), τους ψυχεδελικούς πειραματιστές Ashtray Navigations και Earzumba και πρόσφατα τους Ιταλούς Jumpin ‘ Quails . Επίσης έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους βετεράνους Έλληνες Frantic V, The Snails και The Dive, αλλά και με νέες μπάντες που δημιουργήθηκαν περίπου την ίδια χρονική περίοδο όπως οι Social End Products, οι The Dark Rags και οι This is Nowhere.
Συμμετέχουν στο αφιέρωμα-ντοκιμαντέρ της κιν.εταιρείας Pepper, για τα 20 χρόνια της ελληνικής γκαράζ σκηνής.
Το φθινόπωρο του 2011 αναμένεται το πρώτο τους 7” βινύλιο, από την FuzzOverdose records, την ελληνική εταιρεία που ασχολείται κατεξοχήν με το γκαράζ είδος.
Οι Mongrelettes είναι:
Marika Yé Yé (Μαρίκα Γιαννιού) * Lead Vocals, percussion, theremin, harmonica, acoustic guitar
Mariloo (Μαριλένα Γεωργιάδου) * Fuzz Guitar, b.vocals
Calamity (Πέννυ Λιβανού) * Bass
Titto Mongrel (Χρήστος Τριάντης) * Farfisa Organ
Silver Bruise (Μαριλένα Πετρίδου) * Drums, percussion, b.vocals

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης