Τη συναρπαστική ιστορία του πρώτου βασιλικού ζεύγους στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, του Όθωνα και της Αμαλίας, παρουσιάζει το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Ζευγάρια που έγραψαν ιστορία», σε παραγωγή COSMOTE TV, που θα προβληθεί την Παρασκευή 27/3 (22.00) στο COSMOTE HISTORY HD. Το νέο επεισόδιο αφηγείται την ιστορία του νεαρού ζευγαριού, που έφτασε με τις καλύτερες προσδοκίες στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 1837, όμως η κατάσταση της χώρας, όσο και η καχύποπτη αντιμετώπιση των πολιτών σύντομα μετέτρεψαν το όνειρό τους σε εφιάλτη.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD αυτή την εβδομάδα ξεχωρίζουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο επεισόδιο της σειράς «Καλαβρία: Η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας», που μας ξεναγεί στους  Επιζεφύριους Λοκρούς, μια πόλη που ιδρύθηκε περί το 700 π.Χ., τον Ιέρακα, το Ρήγιον και την Τροπέα. Η σειρά, με παρουσιάστρια την ηθοποιό Δωροθέα Μερκούρη, μας ξεναγεί στην Καλαβρία, εκεί όπου που ρίζωσε και αναπτύχθηκε την περίοδο της «Magna Grecia» (8ος αιώνας π.Χ.) ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός (Σάββατο 28/3, 21.00, COSMOTE HISTORY HD).  

Το αφιερωμένο στο Μεσολόγγι νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Ο τόπος μου γιορτάζει», σε παραγωγή COSMOTE TV. Η εκπομπή παρουσιάζει το Λεβεντοπανήγυρο του Άη Συμιού, το φημισμένο έθιμο της περιοχής, που αναβιώνει το τριήμερο της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος και επαναλαμβάνεται στη γιορτή της Υπαπαντής, τιμώντας τους αγωνιστές της ηρωικής Εξόδου του 1826 (Κυριακή 29/3, 16.00, COSMOTE HISTORY HD).

Το ντοκιμαντέρ «Ιστορικά προσκυνήματα: Όλυμπος», με το οποίο ολοκληρώνεται, την Κυριακή 29/3 (21.00), το μηνιαίο αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY HD «Στα Μονοπάτια του Ολύμπου». Μέσα από το ντοκιμαντέρ, οι τηλεθεατές θα μάθουν τους λόγους για τους οποίους ο Όλυμπος θεωρείται, ήδη από την αρχαιότητα, τόπος ιερός, ενώ θα περιηγηθούν σε μερικά από τα πιο γνωστά προσκυνήματα του μυθικού βουνού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης