Νέα έργα ζωγραφικής σε κάρβουνο και γλυπτά παρουσιάζει o Αμερικανός καλλιτέχνης Ρόμπερτ Λόνγκο στην ατομική έκθεση «Storm of Hope» στην γκαλερί Jeffrey Deitch στο Λος Άντζελες.

Ο τίτλος της έκθεσης εκφράζει την ευχή του καλλιτέχνη για ένα καλύτερο μέλλον στην άλλη πλευρά της καταιγίδας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της γκαλερί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κεντρική θέση στην έκθεση έχει το επικό, αποτελούμενο από τρία μέρη, έργο του Ρόμπερτ Λόνγκο που απεικονίζει τους τρεις πυλώνες της διακυβέρνησης των ΗΠΑ: το Καπιτώλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο και τον Λευκό Οίκο. Η εικόνα του για το Καπιτώλιο δημιουργεί την ψευδαίσθηση του κτηρίου που κινείται προς τον θεατή. Το Ανώτατο Δικαστήριο αποδίδεται μπροστά σε έναν ουρανό που προμηνύει καταιγίδα. Ο Λευκός Οίκος, εν τω μεταξύ, απεικονίζεται μέσα από μια τάφρο και ένα απειλητικό δάσος αναπτύσσεται γύρω του.

Στην έκθεση περιλαμβάνεται επίσης το έργο του Λόνγκο, Death Star του 2018, ένα γλυπτό που αντιπροσωπεύει στατιστικά στοιχεία για την ένοπλη βία στην Αμερική, φτιαγμένο από 40.000 σφαίρες συγκολλημένες σε χαλύβδινη μπάλα (40.000 άνθρωποι πέθαναν από όπλα το 2017).

Εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο τα τεράστια ζωγραφικά έργα του παρουσιάζονται πίσω από γυαλί, ο Λόνγκο ανέφερε: «Μεγάλωσα με τηλεόραση, ασπρόμαυρη. Όλες οι εικόνες που έβλεπα την περίοδο που διαμορφωνόταν η προσωπικότητά μου ήταν πάντα πίσω από το γυαλί. Τώρα, πλημμυρίζουμε με εικόνες πίσω από γυαλί, σε διάφορες οθόνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σχέδιά του δημιουργούνται με κάρβουνο, ένα αρχαίο υλικό, με τη χρήση ενός από τα από τα παλαιότερα μέσα τέχνης για τη δημιουργία υπερρεαλιστικών σύγχρονων εικόνων, αναφέρεται στην ανακοίνωση της γκαλερί.

Η έκθεση του καλλιτέχνη, σκηνοθέτη, μουσικού και φωτογράφου από τη Νέα Υόρκη θα διαρκέσει από τις 21 Νοεμβρίου 2020 έως τις 30 Ιανουαρίου 2021.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης