Ο Ισραηλινός Hed Mayner είναι ο πρώτος που τιμάται με το βραβείο Karl Lagerfeld Prize για αναδυόμενους σχεδιαστές μόδας. Το βραβείο μετονομάστηκε εφέτος προς τιμήν του Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος απεβίωσε στις 19 του περασμένου Φεβρουαρίου σε ηλικία 88 χρόνων.
 
Κάθε χρόνο, στο LVMH Prize for Young Fashion Designers, δίνεται ένα Grand Prize – με αυτό βραβεύθηκε φέτος ο Νοτοαφρικανός σχεδιαστής Thebe Magugu – και ένα δεύτερο βραβείο, το οποίο πήρε την καινούργια ονομασία του μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ. Αυτό πήγε στον γεννημένο στην Αμούκα, κοντά στα ισραηλινο-λιβανικά σύνορα, και εγκατεστημένο σήμερα στο Παρίσι, 33χρονο σχεδιαστή. Μετά τη βράβευσή του, ο Mayner δήλωσε στο Vogue Hommes: «Παίρνω πολύ κλασικά στοιχεία από την ανδρική γκαρνταρόμπα και τους δίνω καινούργιο σχήμα και καινούργια ζωή, ένα είδος παράλληλης πραγματικότητας».
 
Ο Hed Mayner «γοήτευσε την επιτροπή» με τα πολυεπίπεδα υποκάμισά του, φορεμένα κάτω από σαν κουτιά, υπερμεγέθη σακάκια, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τις ογκώδεις σιλουέτες της ουδέτερης ως προς το φύλο κολεξιόν του.
 
«Οι κολεξιόν του αμφισβητούν την έννοια του φύλου μέσα από μια αισθητική στην οποία συναντώνται απαλές γραμμές και δομή, απλότητα και πολυτέλεια» είπε, σύμφωνα με το Dezeen, η Ντελφίν Αρνό, διευθύντρια και εκτελεστική αντιπρόεδρος στον οίκο Louis Vuitton.
 
 Και οι δύο βραβευμένοι επελέγησαν από οκτώ φιναλίστ, κάθε ένας εκ των οποίων όφειλε να είναι κάτω από 40 και να είχε ήδη παρουσιάσει δύο κολεξιόν, γυναικείες ή ανδρικές.
 
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης