Την εικαστική έκθεση «Στο Πέρασμα των Αιώνων» της Τίνας Μάσχα φιλοξενεί η Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» (Βασ. Σοφίας 85, πλατεία Ηρώων), με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 και ώρα 19.30.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει στο σημείωμά του ο πολιτισμολόγος, μέλος Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Δημήτριος Μεταλληνός: «Η Εικαστικός Τίνα Μάσχα δεν περιορίζεται στην αυτάρκεια και ασφάλεια της μηχανικής και άψυχης (άρα νεκρής) αντιγραφής και αναπαραγωγής των εικονογραφικών προτύπων, αλλά ούτε επιδεικνύει καλλιτεχνική οκνηρία, υποτιμώντας την ιερά παράδοση, αμβλύνοντας με τον τρόπο αυτό το αισθητικό κριτήριο του πιστού.

Κατορθώνει με διάκριση να διατηρήσει την αναγκαία και ασφαλή μεσότητα, τη φυσική ισορροπία μεταξύ του δημιουργού, του δημιουργήματος και του θεατή, αλλά και να συνενώσει με επιτυχία το μεγαλείο του Πολιτισμού του Φωτός σ’ όλη του την ιστορική διαχρονία, με το πνεύμα και τις ανάγκες της εποχής έχει χαρακτηρισθεί επαξίως ως η «εικαστικός του Φωτός», γεγονός που την καθιστά μια κατεξοχήν Ελληνίδα εικαστικό, αφού κεντρικός σημείο του τετρασχιλιετούς Ελληνικού Πολιτισμού αποτελεί η λατρεία του Φωτός, κτιστού και νοητού μέχρι την Κλασική Αρχαιότητα, ακτίστου και ιστορικού κατά τη Χριστιανική περίοδό του…

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως την Κυριακή 8 Απριλίου 2012, καθημερινά 10.00 -14.00 & 17.00 -20.00. Σάββατο και Κυριακή: 10.00 -14.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης