Σε μια εξομολόγηση ψυχής προχώρησε ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης μιλώντας στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Ο επιτυχημένος λαϊκός καλλιτέχνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα σκληρά παιδικά του χρόνια αλλά και στον καημό που είχε πάντοτε για το τραγούδι και τη μουσική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξηγεί στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, από μικρό παιδί ήθελε να ασχοληθεί με το τραγούδι, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να βρει δουλειά. Σαν να μην έφτανε αυτό, είχε και έναν θείο ο οποίος ήθελε να τον κάνει μηχανικό και τον αποθάρρυνε να ασχοληθεί με το τραγούδι.

Παράλληλα αποκαλύπτει πως ήταν ένα παιδί φευγάτο. «Είχα φύγει πολλές φορές από το σπίτι και με έψαχνε ο πατέρας μου», περιγράφει… «Έλεγα σε όλους πως εγώ αγαπάω το τραγούδι και αυτό θέλω να κάνω», προσθέτει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Γιώργος Μαργαρίτης αναφέρεται και στον θαυμασμό που είχε από μικρό παιδί στον Τσιτσάνη. Όνειρό του, όπως λέει, ήταν να τον δει από κοντά αλλά και να συνεργαστεί μαζί του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνειρό του δεν άργησε να γίνει πραγματικότητα. Σε ηλικία 13 ετών γνώρισε για πρώτη φορά τον Τσιτσάνη. Μάλιστα, ο γνωστός τότε μουσικοσυνθέτης έπαιξε μπροστά στον πιτσιρικά Μαργαρίτη με το μπουζούκι του το «Συννεφιασμένη Κυριακή».

Σε αυτή τη συνάντηση, ο Τσιτσάνης τον ρώτησε εάν ξέρει γράμματα. Του ξεκαθάρισε ωστόσο πως θα πρέπει να περάσουν λίγο τα χρόνια ώστε να μεγαλώσει για να ασχοληθεί με το τραγούδι. Τον παρότρυνε όμως όταν και εφόσον κατέβει αργότερα στην Αθήνα, να τον βρει. 

Ο Γιώργος Μαργαρίτης αναφέρεται επίσης και στην πολύτιμη βοήθεια της μεγάλης κυρίας του λαϊκού τραγουδιού, Άννας Χρυσάφη, η οποία τον προέτρεψε να συνεργαστεί με γνωστούς συνθέτες.

Ο γνωστός τραγουδιστής μεταξύ άλλων εξηγεί για ποιο λόγο επέλεξε πολιτικά να ανήκει στο ΚΚΕ ενώ περιγράφει και την αγάπη του για την ΑΕΚ και τη βυζαντινή μουσική.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη που έδωσε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης