Το βραβείο «Sustainability Award» για τη συμβολή του στον καθαρισμό των ακτών της χώρας και στην υποστήριξη της έρευνας για τη θαλάσσια ρύπανση, απέσπασε το «Typhoon Project» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στα Lloyd’s List Greek Shipping Virtual Awards 2020, που διοργανώνονται από τη Lloyd’s List, ναυτιλιακή εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1734.

«Το “Typhoon Project” εκπληρώνει το όραμα του Θανάση Λασκαρίδη για τον καθαρισμό του συνόλου της ελληνικής ακτογραμμής, της πιο εκτεταμένης και ομορφότερης στον κόσμο, και την απόδοσή της στο κοινό χωρίς απορρίμματα», ανέφερε, κατά τη διαδικτυακή εκδήλωση απονομής, η κυρία Εύη Λαζού, πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, και πρόσθεσε: «Ως ένα νέο, σχετικά, ίδρυμα, γνωρίζουμε πως χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμα στο περιβαλλοντικό μέτωπο, ιδίως σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που βασίζει την οικονομία της σε μεγάλο βαθμό στους φυσικούς πόρους και στην ομορφιά της. Αυτό το σημαντικό βραβείο, το οποίο αποτελεί για εμάς τεράστια ικανοποίηση, μας δίνει έμπνευση για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε συστηματικά, στην κατεύθυνση των στόχων μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Typhoon Project» επιστρατεύει το «TYPHOON», νορβηγικής κατασκευής πλοίο 72 μέτρων που συμβάλλει στο έργο καθαρισμού ακτών και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εκτός από σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης, το πλοίο φιλοξενεί 5 ταχύπλοα για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών και διαθέτει κάδους απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, κατάλληλους για τη διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των δράσεων. Η ομάδα του «Typhoon Project», αποτελούμενη από στελέχη του Ιδρύματος και μόνιμο προσωπικό του σκάφους, ξεκίνησε τη δράση της το καλοκαίρι του 2019. Μέχρι σήμερα, έχει καθαρίσει περισσότερες από 1.373 ακτές, απομακρύνοντας 142.515 τόνους απορρίμματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης