Mια παράξενη ιστορία ξετυλίγεται από το Βουκουρέστι στη Χίο και από εκεί στο βροχερό Λονδίνο.
Τι κρύβεται πίσω από τον μυστηριώδη θάνατο του ανθρώπου που αποκρυπτογράφησε τη Γραμμική Β;

Η παρέα των παιδιών που ανακάλυψε τον Κώδικα της Λέρου και την Πέμπτη πόλη των Δωριέων ταξιδεύει στη Βολισσό της Χίου, αποφασισμένη να αποφύγει τα …μπλεξίματα, όμως δύσκολα θα τα καταφέρει, ειδικά όταν στο νησί εμφανίζεται ο αστυνόμος Παπαγεωργίου με την οικογένειά του.
Ποιος πιστεύει στις συμπτώσεις;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως όχι ο Ιάσονας, ο νεότερος Έλληνας ντετέκτιβ, που ακονίζει τη σκέψη του μασώντας μαστίχα Χίου. Ούτε η Αντιγόνη που λατρεύει την ιστορία και τα μυστήρια.

Το ανέμελο καλοκαίρι στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου, θα κινδυνέψει να μετατραπεί σε εφιάλτη, ωστόσο στο βάθος κρύβεται μια πολύ σημαντική ανακάλυψη.

Θα τα καταφέρουν αυτή τη φορά τα παιδιά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα από την περιπέτεια και το μυστήριο ανακαλύπτουμε την ξεχωριστή ιστορία και τις παραδόσεις της Χίου.

Από τον Όμηρο στην Αγια-Μαρκέλλα, από το Άγιο Γάλας στον Εμπορειό, από τα Μαστιχοχώρια ως τον Ανάβατο, με συζητήσεις και ανατροπές, με γλέντια και βουτιές στη θάλασσα, με γεύσεις και αρώματα, με έρωτες και με καυγάδες, ταξιδεύουμε κι εμείς στο λαμπρό καλοκαίρι…

Όπως σημειώνει στον επίλογο του βιβλίου ο συγγραφέας, «το βιβλίο αυτό γεννήθηκε στο μυαλό μου ένα μαγικό σούρουπο στο Άγιο Γάλας, στο 2ο Αντάμωμα Παραμυθιού και Αφήγησης στην Αμανή, τον Ιούλιο του 2016. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αφροδίτη Χαραλαμπάκη, στον Νίκο Γεωργούλη και σε όλους τους διοργανωτές είναι μικρό.

Συνταξιδιώτες μου εκείνες τις μέρες ήταν η Ακριβή Καλδίρη, η Νάγια Οικονομοπούλου, η Σοφία Δούρη, η Πόπη Θραψανιώτη, η Ανθή Θάνου, η Μαρία Ζουράρη και ο Γιάννης Ρασούλης. Ο παραμυθένιος κόσμος που δημιούργησαν με τις αφηγήσεις ήταν η πηγή απ’ όπου ξεκίνησε να ξετυλίγεται και η δική μου ιστορία.

O συγγραφέας Κώστας Στοφόρος

Μαζί, πάντα στο μυαλό μου, ο Άγιος Φεβρουάριος του Δήμου Μούτση, με τους στίχους του Μάνου Ελευθερίου και τη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου, να με οδηγεί. Εκεί που ανάβουνε φωτιές στις γειτονιές, στη χρυσή κλωστή και στην κόκκινη κορδέλα στο πανηγύρι της Αγιά Μαρκέλλας σε εκείνους που τράβηξαν για Χίο και Μυτιλήνη.

Είχε προηγηθεί ένα ακόμη ταξίδι, όταν με ομάδα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης βρέθηκα καλεσμένος του Ελληνικού Σχολείου «Athena» στο Βουκουρέστι. Θέλω να απευθύνω θερμές ευχαριστίες σε όλους – σε εκπαιδευτικούς και γονείς – αλλά ιδιαιτέρως στον Ανδρέα Λασπαδάκη και στη Βάσω Μπασίνα. Οι περιπλανήσεις στην πόλη, στην ιστορία και στις γεύσεις της, έδωσαν το δικό τους άρωμα στα γραψίματά μου….»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης