Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη που άνοιξε όταν κυκλοφόρησαν στην αγορά κούκλες με τη μορφή της Φρίντα Κάλο, που κατασκευάζονται από εταιρεία που συνεργάζεται με την αμερικανική βιομηχανία παιχνιδιών Mattel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλη της οικογένειάς της εκλιπούσης ζωγράφου προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά της κυκλοφορίας του προϊόντος στο Μεξικό και δικαιώθηκαν σε πρώτο βαθμό. Η παιχνιδοβιομηχανία Mattel άσκησε έφεση με την ετυμηγορία να αναμένεται τον Ιούνιο. «Η Φρίντα Κάλο δεν είναι προϊόν. Είναι καλλιτέχνιδα. Στην περίπτωση αυτή η Φρίντα Κάλο δεν μπορεί να είναι κούκλα. Δεν είναι πρέπων για την εικόνα ενός καλλιτέχνη του μεγέθους της Φρίντα Κάλο», δήλωσε η Μάρα Ρομέρο, ανιψιά της Κάλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Φρίντα Κάλο είναι μία από τις σημαντικότερες ζωγράφους του 20ού αιώνα. Ιδιαίτερα είναι τα αυτό – πορτρέτα της που αντανακλούσαν τις προσωπικές της εμπειρίες πόνου και απομόνωσης. Πέθανε το 1954 σε ηλικία 47 ετών. Έζησε μια ζωή γεμάτη πόνο και μελαγχολία εξαιτίας της πολιομυελίτιδας που πέρασε μικρή, αλλά κι ενός τροχαίου ατυχήματος που είχε στα 18 της χρόνια που την οδήγησαν πολλές φορές στο χειρουργικό κρεβάτι. Ήταν παντρεμένη με τον τοιχογράφο Ντιέγκο Ριβέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης