Συνεργασία Zadig & Voltaire και καλλιτεχνών με στόχο την ψυχική υγεία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020, 09:40
Συνεργασία Zadig & Voltaire και καλλιτεχνών με στόχο την ψυχική υγεία

Μία συλλογή ρούχων και αξεσουάρ με ελπιδοφόρα μηνύματα είναι ο καρπός της συνεργασίας του γαλλικού brand μόδας Zadig & Voltaire με καλλιτέχνες στο πλαίσιο project που υπενθυμίζει ότι ο Μάιος είναι μήνας Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία.

Τα έσοδα από τη συλλογή θα διατεθούν στην Εθνική Συμμαχία για την Ψυχική Ασθένεια (National Alliance of Mental Illness), οργάνωση με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία συγκεντρώνει πόρους για προγράμματα στήριξης ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί με την κρίση του Covid-19.

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ της συλλογής φέρουν συνθήματα όπως «Art is hope» (Η τέχνη είναι ελπίδα) και «Art is love» ή εικονογραφήσεις συμβόλων, για παράδειγμα χέρια που σχηματίζουν το σύμβολο της ειρήνης.

Η συλλογή περιλαμβάνει ένα μαύρο δερμάτινο τζάκετ, T-shirts με τη λέξη «Love», φορέματα με print μάνταλα, λευκά σνίκερς, μία μαύρη τσάντα με κόκκινη καρδιά.

«Η τέχνη σε κάνει να ονειρεύεσαι και μερικές φορές όταν πηγαίνεις πολύ μακριά αντιλαμβάνεσαι ξαφνικά ότι η ζωή δεν είναι τόσο άσχημη. Σε βοηθάει να επανασυνδέεσαι με την πραγματικότητα. Και η ελπίδα είναι η κινητήρια δύναμη για να προχωράς μπροστά, οπότε η τέχνη είναι ελπίδα» ανέφερε η διευθύντρια δημιουργικού του brand, Σεσίλια Μπόνστρομ, η οποία συνεργάστηκε με τη νεαρή καλλιτέχνη Jormi για τη δημιουργία της συλλογής.

Στο πρότζεκτ συμμετέχουν επίσης ο Καναδός ποιητής, Μάθιου Τίρνεϊ, η καλλιτέχνης τατουάζ, Αμάντα Γουότσοπ, ο Άρτσι Κοτς δημιουργός του δημιουργικού στούντιο, Play Lab, και η street art καλλιτέχνης Jormi Graterol, γνωστή ως «The Graffiti Queen».

Η Σεσίλια Μπόνστρομ εξήρε το έργο της Εθνικής Συμμαχίας για την Ψυχική Ασθένεια τονίζοντας ότι στηρίζει όχι μόνο όσους έχουν επηρεαστεί από την κρίση της πανδημίας, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας που δίνουν μάχη για να φροντίσουν όσους έχουν ανάγκη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020, 09:40