Μια νέα δημιουργική σεζόν ξεκινάει και οι εκδόσεις «Διόπτρα» υποδέχονται το φθινόπωρο με νέες  κυκλοφορίες!

Στην ξένη πεζογραφία το Ήμασταν Ψεύτες, το βιβλίο-φαινόμενο του BookTok, που κυκλοφορεί σε ειδική έκδοση με σημειώσεις της E. Lockhart, θα σας μείνει αξέχαστο. Συναρπαστικό και απίστευτα έξυπνο, είναι ήδη Νο 1 best seller των New York Times και έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο Young Adult στο Goodreads.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σημείο Μηδέν αποτελεί ένα λογοτεχνικό «πάντρεμα» δύο εκ των σπουδαιότερων συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας της Νορβηγίας, του Jørn Lier Horst και του Thomas Enger. Πρόκειται για ένα γρήγορο, δυναμικό μυθιστόρημα με έναν κατά συρροή δολοφόνο και άκρως ανατρεπτικό τέλος. Είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς «Blix & Ramm».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζουμε με το Μικρό βιβλίο της ζωής του Χαλίλ Γκιμπράν, στο οποίο συγκεντρώθηκαν 100 αποφθέγματα, ιστορίες και ποιήματα από όλο το έργο του για το νόημα της ζωής. Αντίστοιχα, στο Μικρό βιβλίο της αγάπης θα βρείτε ενενήντα από τις ρήσεις του που καλύπτουν το θεμελιώδες συναίσθημα της αγάπης σε όλες του τις εκφάνσεις – από τον πόθο ως τη φιλία και την εξιδανικευμένη αγάπη.

Στην κατηγορία Ψυχολογία-Προσωπική Ανάπτυξη το βιβλίο Η ελευθερία είναι επιλογή από τη Νο1 best seller συγγραφέα στη λίστα των New York Times και κλινική ψυχολόγο Dr Edith Eger περιέχει 12 μαθήματα ζωής που θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από τις φυλακές της σκέψης σας.

Στην κατηγορία Οικογενειακή Φροντίδα υποδεχόμαστε την καταξιωμένη λογοπαθολόγο-λογοθεραπεύτρια Ευγενία Στεφανάκη, που μέσα από το Βοήθησέ με να μιλήσω εξηγεί με απλό τρόπο και σαφήνεια τις βασικές έννοιες που αφορούν την ομιλία και περιγράφει τι αναμένεται από κάθε παιδί στα πρώτα στάδια της ζωής του σε σχέση με τον λόγο.

Στην ίδια κατηγορία το βιβλίο Πρώτες βοήθειες για το μυαλό του παιδιού σας της Alicia Eaton,  θεραπεύτριας με περισσότερα από 15 χρόνια πείρας στη συναισθηματική υποστήριξη παιδιών, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τους γονείς, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αποβάλουν το άγχος.

Στα Βιβλία για Παιδιά έρχεται να προστεθεί το Γέτι+ – Ημερολόγιο θετικής σκέψης! Η Μαρίνα Γιώτη, μετά τη μεγάλη επιτυχία του βιβλίου Γέτι – Η δύναμη του ακόμη, που απέσπασε το Βραβείο Βιβλίου Public 2021 στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία, επιστρέφει με ένα ξεχωριστό ημερολόγιο θετικής σκέψης για παιδιά με πρωταγωνιστή το αγαπημένο μας Γέτι!

Ένα ακόμα βιβλίο που ξεχωρίζει είναι το Ταξίδι στην αφρικανική σαβάνα, αφιερωμένο στη συνεργασία, στην εμπιστοσύνη και στη φιλία που δημιουργείται μέσα από την περιπέτεια και τις προκλήσεις της ζωής. Μια επίκαιρη ιστορία, προϊόν της συνεργασίας της περιβαλλοντολόγου Τζωρτζίνας Σπύρη και της ψυχολόγου Μάνιας Ζηρίδη.

Στην ίδια κατηγορία το βιβλίο Πώς θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι – Δεξιότητες ζωής της Keilly Swift θα βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν δημιουργική και κριτική σκέψη, να λαμβάνουν αποφάσεις και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Επίσης, με το βιβλίο Τα σκιουράκια και οι νόμοι της φυσικής τα παιδιά μαθαίνουν φυσική με τη βοήθεια του Νεύτωνα και της Κιουρί, δύο μικρών σκίουρων.

Τέλος, στη σειρά «Απίθανοι Ήχοι» οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με το Γρήγορα, Βραδύποδα! και το Μικροί Πειρατές! μαθαίνοντας τα οχήματα και τους ήχους της θάλασσας αντίστοιχα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης