«Συμπόσιο Μύρτιδος. Μορφή και Πνευματικά δικαιώματα» στο Πολεμικό Μουσείο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021, 10:19
«Συμπόσιο Μύρτιδος. Μορφή και Πνευματικά δικαιώματα» στο Πολεμικό Μουσείο

Το «Συμπόσιο Μύρτιδος. Μορφή και Πνευματικά δικαιώματα» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, στις 14.30, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. Από την πρώτη παρουσίαση της Μύρτιδος την άνοιξη του 2010 στο Μουσείο Ακρόπολης και την ανακήρυξή της από τον ΟΗΕ σε «Φίλη των Στόχων της Χιλιετίας» έως σήμερα, η έκθεση «Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν» ταξιδεύει συνεχώς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

H μορφή της Μύρτιδος αναβιώνει αυτές τις μέρες στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας μέσα από την έκθεση «Το Τρίπτυχο της Μύρτιδος: Μορφή, Τέχνη, Πνευματικά Δικαιώματα», μαζί με πλειάδα έργων τέχνης εμπνευσμένων από τη μικρή Αθηναία και δωρισμένων από τους καλλιτέχνες σε αυτήν. Σε αυτό το εικαστικό πλαίσιο εντάσσεται και το Συμπόσιο στις 18/10, που αφορμάται από τη διαχρονική μορφή της Μύρτιδος και συνίσταται σε σύντομες ανακοινώσεις με θέμα τη «Μορφή».

H Μορφή, η «άμορφη» μορφή, η μορφή της άγαμου κόρης, η μορφή του ιστορικού χαρακτήρα, η μορφή στον Ντοστογιέφσκι, στον Φράνσις Μπέικον, στον Αριστοφάνη, μορφή και φως, ποίηση και τέχνη· πρόκειται για μια πολυσχιδή θεματολογία, που μας υπενθυμίζει την πολυδιάστατη υπόσταση της μορφής, όπως θα την αναπτύξουν και θα την προσεγγίσουν 20 διακεκριμένοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, πολιτικοί, ποιητές και συγγραφείς, οι οποίοι με το βλέμμα του ειδικού θα συζητήσουν μαζί μας για τη Μορφή και τα Πνευματικά δικαιώματα. Μετά το πέρας του συμποσίου, στις 20:00, στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου, η Αγνή Στρουμπούλη θα αφηγηθεί «Ιστορίες που άκουγε η Μύρτις και φτάνουν ως εμάς...». Στο βιολοντσέλο ο Σταύρος Παργινός.

Θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας για τον Covid-19.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021, 10:19