Με ιδιαίτερη επιτυχία έκανε πρεμιέρα η νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η «γιαπωνέζικη τραγωδία» του Τζάκομο Πουτσίνι, την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Τριάντη). Η Μαντάμα Μπαττερφλάι συγκίνησε το πολυπληθές κοινό της πρεμιέρας, το οποίο χειροκρότησε θερμά όλους τους συντελεστές της παραγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω της εξάντλησης των εισιτηρίων των έξι παραστάσεων, η ΕΛΣ ανακοινώνει μια επιπλέον παράσταση της «Μαντάμα Μπαττερφλάι», την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 20.00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η «δυτική ματιά» της σκηνοθεσίας του Νίκου Σ. Πετρόπουλου στην «ιστορία που εκτυλίσσεται στην Ιαπωνία στις αρχές του 20ού αιώνα», τα ιδιαιτέρως λιτά σκηνικά και τα παραδοσιακά ιαπωνικά κοστούμια έφτιαξαν το ιδανικό περιβάλλον για την εξιστόρηση του μοιραίου έρωτα της δεκαπεντάχρονης γκέισας Τσο-Τσο-Σαν για τον Μπέντζαμιν Φράνκλιν Πίνκερτον, υποπλοίαρχο του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σπουδαία σοπράνο της ΕΛΣ Τσέλια Κοστέα, ο διακεκριμένος Ιταλός τενόρος Ντάριο ντι Βιέτρι, ο ανερχόμενος Έλληνας βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης και η μεσόφωνος Ινές Ζήκου προσέφεραν στο κοινό εξαιρετικές ερμηνείες, τόσο φωνητικά όσο και σκηνικά. Μαζί τους νεότεροι και καταξιωμένοι Μονωδοί της ΕΛΣ και η πολύ καλή Χορωδία υπό τον Αγαθάγγελο Γεωργακάτο. Την Ορχήστρα της ΕΛΣ διηύθυνε ο Λουίς Φερνάντο Μαλέιρο, επιτυγχάνοντας μια σπουδαία ερμηνεία της μουσικής του Τζάκομο Πουτσίνι.



Επόμενες παραστάσεις:

20, 22, 23, 24, 27, 29 Ιανουαρίου 2016 / Ώρα έναρξης 20.00

Τιμές εισιτηρίων: 20, 35, 50, 70 ευρώ
Φοιτητικό, παιδικό 12 ευρώ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Α. Τριάντη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης