Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου θα παρουσιάσει στο κοινό βιβλία σχετικά με την εξερεύνηση του διαστήματος, καθώς επίσης σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και τμήμα της βραβευμένης αστροφιλοτελικής συλλογής Κλέωνος Διονυσάτου.

Η παρουσίαση θα γίνει από τις 17 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα βιβλίου», μία διεθνή διάκριση που έλαβε ο Δήμος της Αθήνας από την UNESCO.
Το Ίδρυμα Ευγενίδου έχει προγραμματίσει και μια σειρά άλλων παράλληλων συνοδευτικών δράσεων όπως:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Πλανηταριακές παραστάσεις που συνδέονται με το κεντρικό θέμα.

– Επιμορφωτικά εργαστήρια στο Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab και στην Βιβλιοθήκη.

– Διαλέξεις, αναγνώσεις και συζητήσεις με βάση βιβλία σχετικά με την εξερεύνηση του Διαστήματος στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος.
 
– Εργαστήρια του Ευρωπαϊκού προγράμματος STEM for Youth που υλοποιούνται από την επιστημονική ομάδα του Ιδρύματος Ευγενίδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν, αλλά (πλην της επίσκεψης στην ανοικτή συλλογή) είναι απαραίτητα τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων πραγματοποιείται από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ημέρας της δράσης.

Η έκθεση βιβλίων με θέμα «Εξερεύνηση του Διαστήματος» θα έχει το εξής ωράριο: Τρίτη έως Παρασκευή: 08:30-20:00, Σάββατο και Δευτέρα: 08:30-15:30 (ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου).

Παράλληλα, θα γίνονται αναγνώσεις και συζητήσεις με βάση βιβλία σχετικά με την εξερεύνηση του Διαστήματος. Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα www.eef.edu.gr.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης