Φωτογραφίες από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, την επομένη της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής 30 Αυγούστου, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού.

«Η Πύλη των Λεόντων και ο Θησαυρός του Ατρέα σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου. Όπως φαίνεται, τα μνημεία που δεσπόζουν στον αργολικό κάμπο από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. δεν επηρεάστηκαν από τη χθεσινή πυρκαγιά. Το Μουσείο Μυκηνών λειτουργεί σήμερα κανονικά και από αύριο θα λειτουργήσει και ο αρχαιολογικός χώρος», αναφέρεται στη λεζάντα των φωτογραφιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 

Η Πύλη των Λεόντων και ο Θησαυρός του Ατρέα σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου. Όπως φαίνεται, τα μνημεία που δεσπόζουν στον…

Δημοσιεύτηκε από Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τη Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λίνα Μενδώνη μετέβη στις Μυκήνες, όπου και συγκάλεσε σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας με τους αρμόδιους φορείς -Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, Δήμος, Πυροσβεστική-, ενώ σε δήλωση της στην ΕΡΤ επανέλαβε ότι «η ζημιά η οποία επήλθε από τη χθεσινή πυρκαγιά ήταν η λιγότερη δυνατή».

Η υπουργός Πολιτισμού ευχαρίστησε το προσωπικό της Πυροσβεστικής διότι αντέδρασε σε χρόνο κρίσιμο για τη φωτιά και δεν πέρασε στον αρχαιολογικό χώρο και στη γύρω περιοχή, ενώ αναφέρθηκε και στη άμεση συνεργασία με την Πολιτικής Προστασίας και τον υφυπουργό κ. Χαρδαλιά ο οποίος ήταν σε άμεση συνεννόηση ώστε πολύ γρήγορα να σηκωθούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Σημείωσε επίσης ότι υπήρχε σχέδιο πυροπροστασίας για τον αρχαιολογικό χώρο και όλοι ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής το ΥΠΠΟΑ, αναφέρεται ότι από την πυρκαγιά δεν επλήγησαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, η κεντρική είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), η κεντρική είσοδος στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), ο Ταφικός Κύκλος Α, τα μνημεία στην βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, καθώς και τα κυκλώπεια τείχη.

Ωστόσο οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου είναι: Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών.

Ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο των Μυκηνών θα επαναλειτουργήσουν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης