Πρόσκληση συμμετοχής στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου με τίτλο: «Ίδρυση Οργανισμού Βιβλίου και Πολιτισμού» απευθύνει η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά. Κάθε ενδιαφερόμενος και κοινωνικός εταίρος μπορεί να συμμετάσχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.opengov.gr/cultureathl/?p=7280, μέχρι τις 12 Απριλίου 2019, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00.

Ο νέος Οργανισμός Βιβλίου και Πολιτισμού, θα έχει στις προτεραιότητές του, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, θεσμικές παρεμβάσεις και ειδικά προγράμματα που θα δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα για τους συντελεστές του, θα υποστηρίζουν την καινοτομία και την προσβασιμότητα στην ανάγνωση, θα συμπεριλαμβάνουν ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και θα προωθούν το ελληνικό βιβλίο στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κόσμος του βιβλίου δικαιούται έναν νέο Οργανισμό Βιβλίου, όχι μόνο γιατί το ΕΚΕΒΙ έκλεισε άδικα και βίαια, αλλά και γιατί το αξίζει», σημειώνει η Μυρσίνη Ζορμπά προχωρώντας την υλοποίηση ενός από τους στρατηγικούς στόχους του υπουργείου Πολιτισμού για το βιβλίο. Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 3 Απριλίου, οργανώνεται στο ΥΠΠΟΑ σύσκεψη με την παρουσία συγγραφέων, μεταφραστών, εκδοτών και άλλων φορέων που σχετίζονται με το βιβλίο, ώστε να υπάρξει ευρεία ανταλλαγή απόψεων για το θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης