Το Ίδρυμα της σταρ της ποπ και R&B, Rihanna, Clara Lionel Foundation (CLF) συνεργάστηκε με τον Τζακ Ντόρσι, διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter και του Square και έκαναν δωρεά 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων ο καθένας στο Ταμείο Δημάρχων του Λος Άντζελες ως βοήθεια στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί κατά την υποχρεωτική αυτοαπομόνωση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η δωρεά θα διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών στέγασης, γευμάτων και παροχής συμβουλευτικής σε θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης και των παιδιών τους, σε μία περίοδο που η πρόσβαση τους στις αρμόδιες υπηρεσίες είναι δυσκολότερη από ποτέ λόγω των μέτρων αποκλεισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κάθε εβδομάδα στο Λος Άντζελες απορρίπτονται 90 αιτήσεις θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας για διαμονή σε ξενώνες.

Με τη δωρεά της Rihanna και του Τζακ Ντόρσι άνθρωποι που είναι σε κίνδυνο θα έχουν ασφαλή στέγη και διατροφή για τουλάχιστον 10 εβδομάδες.

Η τραγουδίστρια και επιχειρηματίας και ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter σημείωσαν ότι το Λος Άντζελες δεν είναι η μοναδική πόλη στην οποία καταγράφεται αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ότι το φαινόμενο παρατηρείται σε όλο τον κόσμο και ότι θα συνεχίσουν να βοηθούν για την παροχή ασφάλειας στα θύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης