Το «Plazabike» ή «Ποδήλατο Πλατειών» σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Kune Office, σε μια προσπάθεια να φέρει κοντά ζωτικής σημασίας σημεία της Μαδρίτης. Η ιδέα πίσω από το πρότζεκτ ήταν να αναπαραστήσουν την ταυτότητα της καινούργιας αστικής ανάπτυξης, χρησιμοποιώντας αρχιτεκτονικά στοιχεία-κλειδιά: τις γωνίες των δρόμων. Στόχος τους ήταν να πυροδοτήσουν σκέψεις για το πώς αναπτύχθηκε η πρωτεύουσα της Ισπανίας, συγκεντρώνοντας σε ένα σημείο διαφορετικά μέρη της.

Το Kune Office σχεδίασε το ποδήλατο ως τρίκυκλο, ενσωματώνοντας στο πίσω μέρος μια σχάρα, πάνω στην οποία στηρίχθηκαν οι «γωνίες των δρόμων» (το μέγεθος της «συγκέντρωσης» είναι 1,3 Χ 1,2 Χ 1,45 μέτρα). Τούτο σημαίνει ότι το «Ποδήλατο Πλατειών» είναι ένα είδος κινητής αρχιτεκτονικής. Αλλά και αποθηκευτικός χώρος στη σχάρα, όπου μπορούν να αποθηκευτούν αναδιπλούμενες καρέκλες ή τραπέζια ή ό,τι χρειάζεται για πικ-νικ μέσα στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο συνδυασμός των γωνιών των δρόμων παρουσιάζει την ποικιλία των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στα κτίσματα της Μαδρίτης: τούβλο, τσιμέντο, μέταλλο. Το «Ποδήλατο Πλατειών» συγκεντρώνει όλα αυτά τα διαφορετικά δομικά υλικά και μέρη για να δημιουργήσει ένα όλον και να ενώσει σε ένα σημείο απομακρυσμένες γειτονιές της πόλης.

 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης