Στις 3 Μαρτίου, ώρα 17:00 στο πολιτιστικό κέντρο PointCulture ULB στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιηθούν  τα εγκαίνια της έκθεσης Philotimo.  Η λέξη φιλότιμο είναι από αυτές που με δυσκολία μπορούν να μεταφραστούν σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Για τους Έλληνες η λέξη αυτή θα μπορούσε να αποδοθεί ως το χαρακτηριστικό εκείνου που είναι συχνά υπέρ το δέον συνεπής προς τις υποχρεώσεις του, που πρόθυμα εκτελεί τα καθήκοντά του, με ευσυνειδησία, εκείνου που δεν θέλει να δίνει δικαιώματα να θιγεί η τιμή και η υπόληψή του, αξιοπρέπεια, τιμή, περηφάνια, καλώς εννοούμενος εγωισμός.

Μέσα από μια πλαστική, ποιητική και ακουστική έκθεση, η Rachele Gusella(ποίηση και κείμενα) και η Céline De Vos (εικαστικά), σας προσκαλούν να ανακαλύψετε τους Βέλγους ελληνικής καταγωγής, τους Έλληνες που ζουν στο Βέλγιο και την πολιτιστική ταυτότητα μιας ολόκληρης κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H έκθεση αυτή ήταν μία πρωτοβουλία τριών φοιτητριών του προγράμματος CulturalManagementτου ULB.

Της Ελληνίδας Αναΐς Βάθη και της Marie Marchale και Elana Rilli γαλλικής καταγωγής, οργανώτριες της έκθεσης Philotimo.  Η έκθεση βασίστηκε σε αληθινές μαρτυρίες Ελλήνων μεταναστών του Βελγίου, όλων των ηλικιών και διαφόρων κοινωνικών προφίλ.

«Στόχος είναι οι Βέλγοι φοιτητές, και οι κάτοικοι των Βρυξελλών να γνωρίσουν καλύτερα τον πολιτισμό μας και να δημιουργήσουμε μία πολιτιστική γέφυρα επικοινωνίας μαζί τους. H Eλλάδα μας, η ιστορία της και ο πολιτισμός της οφείλει να γίνει γνωστή στους Ευρωπαίους συμπολίτες μας καθώς μας συνδέει μία συνύπαρξη δεκαετιών», αναφέρει η Ελληνίδα Αναΐς Βάθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mε την ευγενική χορηγία του ULB, του εστιατορίου Philema και του κυρίου Γιάννη Μανασή Έλληνα των Βρυξελλών.

Event FB : https://www.facebook.com/events/193638885149061/

Adresse : Bâtiment U – Av. P. Héger – 1050 Bruxelles

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης