Περισσότερες από 600 εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις και 250 καλλιτεχνικά έργα στην πόλη της Ριέκα, θα παρουσιαστούν στη διάρκεια του 2020, έτους κατά το οποίο η κροατική πόλη θα είναι μία εκ των δύο Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης (η άλλη είναι το Galway της Ιρλανδίας).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της πόλης. Η επίσημη έναρξη των δράσεων της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου 2020 με κεντρικό σύνθημα «Το λιμάνι της πολυμορφίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένες από τις εκδηλώσεις περιλαμβάνουν έκθεση των έργων του διάσημου ζωγράφου Γκούσταβ Κλιμτ και έκθεση για το πολιτιστικό παρελθόν της Ριέκα. Οι αστέρες της όπερας, Καρίτα Ματίλα και Ελίνα Γκαράντσα, θα δώσουν συναυλίες στην πόλη για τον εορτασμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Ο δήμαρχος της Ριέκα, Βόικο Όμπερσνελ, δήλωσε ότι η πόλη θα “γεμίσει” φως στη διάρκεια των εκδηλώσεων, καθώς θα παρουσιάσει την πολυπολιτισμικότητα της ευρύτερης περιοχής. Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάδειξη του πλούτου και της ποικιλομορφίας της καλλιτεχνικής ανάπτυξης των ευρωπαϊκών πόλεων, καθώς και τα κοινά πολιτιστικά χαρακτηριστικά ως τρόπο συμβολής στην προσέγγιση των ευρωπαϊκών εθνών και στην ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης