Τα Public, η μεγαλύτερη ελληνική αλυσίδα βιβλιοπωλείων, όπως κάθε μήνα, έτσι και τον Νοέμβριο συνεχίζουν με ένα πλούσιο πρόγραμμα 130 δωρεάν εκδηλώσεων πολιτισμού και δημιουργικών εργαστηρίων:

66 συζητήσεις και παρουσιάσεις βιβλίων
2 θεματικές ενότητες για το Δοκίμιο και τη Λογοτεχνία
2 Λογοτεχνικοί Περίπατοι
2 εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά, και 1 για ενήλικες
7 πρωτότυπα εργαστήρια STEAM
52 παιδικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με θέματα όπως τα επιτραπέζια, η επιστήμη και η γεωγραφία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενδεικτικά ανάμεσα στις εκδηλώσεις που θα καλωσορίσουν αυτό τον Νοέμβριο τα Public είναι: η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θάνου Βερέμη, καθώς και οι παρουσιάσεις των νέων βιβλίων των Μάνου Ελευθερίου, Ξένια Καλογεροπούλου, Αύγουστου Κορτώ, Θεοδόση Μίχου, Κατερίνας Αγγελάκη Ρούκ, Άρη Σφακιανάκη και Πέτρου Τατσόπουλου, ενώ θα παρουσιαστεί και το νέο βιβλίο του σεφ Άκη Πετρετζίκη. Παράλληλα συνεχίζονται οι θεματικές συζητήσεις για το Δοκίμιο με τον Χάρη Βλαβιανό.

Σε μια πολύ σημαντική θεματική συζήτηση συναντάμε το Δημήτρη Νανόπουλο, με οικοδεσπότες τους Μάκη Προβατά και Χρήστο Χωμενίδη, ενώ σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής θα συζητήσουν σε 2 εκδηλώσεις για το νέο βιβλίο του Γιώργου Παγουλάτου, Καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και για το νέο βιβλίο του Ευρυπίδη Στυλιανίδη αντίστοιχα. Παράλληλα, σε μία άλλη πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση θεματικής συζήτησης γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας της UNESCO.

Τα Public, πιστά στην προσπάθεια τους να καλούν στη χώρα μας ξένους συγγραφείς μία φορά το μήνα, υποδέχονται αυτό το Νοέμβριο 2 ξένους συγγραφείς. Πιο συγκεκριμένα, ο πολυβραβευμένος, Νορβηγός συγγραφέας, Lier Jorn Horst μας ξετυλίγει το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα, ενώ η μαγεία για τους φίλους του βιβλίου συνεχίζεται, αφού θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στις σαγηνευτικές ομορφιές της Ελλάδας μέσα από τις «καρτ-ποστάλ» της αγαπημένης συγγραφέα, Βικτόριας Χίσλοπ. Οι φίλοι της συγγραφέα θα έχουν την ευκαιρία να την γνωρίσουν από κοντά και να υπογράψει τα βιβλία τους τη μέρα της παρουσίασης του νέου της βιβλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιστοί στο ραντεβού μας με τον πρωτότυπο θεσμό των Λογοτεχνικών Περιπάτων, αυτό το μήνα θα περπατήσουμε στο κέντρο της Αθήνας, για να μάθουμε όλα τα μυστικά σχετικά με τη ζωή του «αιώνιου έφηβου», Αντώνη Σαμαράκη, και στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να ανακαλύψουμε μία διαφορετική, σκοτεινή, αλλά τόσο ενδιαφέρουσα πλευρά της, με οδηγό το βιβλίο του Σάκη Σερέφα «Eδώ τόποι βίας στη Θεσσαλονίκη».

Και επειδή η αγάπη για το βιβλίο ξεκινά από την …κούνια, αυτό το μήνα 2 εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά θα γίνουν στα Public από τον Διονύση Λεϊμονή με θέμα «Τι είναι Λαϊκό Παραμύθι».

Τέλος, περισσότερες από 52 παιδικές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους στα Public σε όλη την Ελλάδα για να εκφράσουν τη δημιουργικότητα τους με θέματα τα επιτραπέζια, τη γεωγραφία και την επιστήμη, ενώ συνεχίζονται τα παιδικά εργαστήρια STEAM με 7 διαφορετικά εργαστήρια για τη ρομποτική, την αρχιτεκτονική και την τέχνη.

Όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων ανά πόλη ή ανά μέρα μπορεί να το βρει κανείς στο blog.public.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης