Ευκαιρία να φέρουν εκ νέου στη μνήμη τους κάποια από τα ιστορικά στοιχεία μνημείων και κτηρίων της Αθήνας, αλλά και να διαβάσουν ιστορίες για γειτονιές της, δίνει το βιβλίου του δημοσιογράφου Αλέκου Λιδωρίκη, με τίτλο «Αθήνα- Περιηγήσεις και Ίχνη» (που επανακυκλοφόρησε σε δεύτερη έκδοση εμπλουτισμένη με νέα κείμενα από τις εκδόσεις «Παρουσία»), σε όσους δεν φύγουν για διακοπές και έχουν τη διάθεση να κάνουν βόλτες σε μια πόλη που αποκτά πάντα μια διαφορετική όψη όταν μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού.

Περιηγήσεις από την Πλατεία Κολωνακίου, μέχρι την Πλατεία Πρωτομαγιάς, τον πεζόδρομο της Αδριανού, το σπιτάκι της Λυσίου αλλά και σε Μουσεία της πρωτεύουσας και αρχαιολογικούς χώρους. Περιηγήσεις σε μέρη όπου χτυπά η «καρδιά» της πόλης και της νεολαίας όπως η Πλατεία Αγίας Ειρήνης και η περιοχή του Ψυρρή κλπ. Περιηγήσεις με το διώροφο τουριστικό λεωφορείο, σε  στοές της Αθήνας με στοιχεία από το Λονδίνο και το Παρίσι, στο μετρό της πόλης, στη μακροβιότερη θεατρική σκηνή της Αθήνας που δεν είναι άλλη από το Θέατρο Μουσούρη και στην Στοά των Εμπόρων, που ζωντάνεψε ξανά πολλά χρόνια εγκατάλειψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιηγήσεις στην ιστορία του δημοσίου σχολείου που αποφοίτησαν τρεις πρωθυπουργοί (Α.Παπανδρέου, Κ.Σημίτης, Κ.Καραμανλής) και δεκάδες άλλοι πολιτικοί, επιστήμονες και άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού και δεν είναι άλλο από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο κέντρο της Αθήνας. Περιηγήσεις και στην ιστορία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και στον πρώτο προϋπολογισμό του 1829 που συντάχθηκε επί Ιωάννη Καποδίστρια.

Ο συγγραφέας στις περιηγήσεις του στη  πόλη, σε περισσότερα από 40 σημεία,  συνομίλησε και κατέγραψε αναμνήσεις ανθρώπων που συνάντησε στις περιηγήσεις τους, ανθρώπων που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε μια Αθήνα. Κατέγραψε τις αλλαγές που μεσολάβησαν την τελευταία δεκαετία στη διάρκεια των μνημονίων. Τις αλλαγές που φέρνει στον τρόπο ζωής η έλευση των νέων τεχνολογιών.

Ο Αλέκος Λιδωρίκης ξεκίνησε τη δημοσιογραφία, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε το Master of Arts στη Διπλωματική Ακαδημία του Λονδίνου στο University of Westminster (MA). Εργάζεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καλύπτοντας οικονομικά θέματα, ενώ αρθρογραφεί σε εφημερίδες και ιστοσελίδες για θέματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης