Η Νατάσσα Μποφίλιου τραγουδάει για το βιβλίο των των παιδιών του Ειδικού Νηπιαγωγείου Τυφλών, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Καλλιθέας και του Προνηπιακού τμήματος ΚΕΑΤ, που έγραψαν με την καθοδήγηση της συγγραφέως Λιλής Γάτη, σε μουσική του Αναστάσιου Σορώτου, ενώ ο Γιάννης Μποσταντζόγλου με τον Χρήστο Μπαλτά αφηγούνται το παραμύθι τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Τα παιδιά από μικρή ηλικία ξεκινούν τα κάνουν όνειρα. «Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω…»
Ονειρεύονται το επάγγελμα που θέλουν να κάνουν, για όλα όσα θέλουν να πετύχουν αύριο στη ζωή τους και είναι πολύ σημαντικό να πιστεύουν στον εαυτό τους.

Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα προγραμματίζουμε, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματάμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας γιατί…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τίποτα δεν συμβαίνει αν πρώτα δεν ονειρευτούμε» (C. Sandburg)

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας, στεγάζονται στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) στην Καλλιθέα. Μαζί με το Προνηπιακό τμήμα του ΚΕΑΤ δημιούργησε με τη βοήθεια της συγγραφέως Λιλής Γάτη μια ιστορία με θέμα τα όνειρα και τους στόχους των παιδιών, στο πλαίσιο του προγράμματος της φιλαναγνωσίας.

Με στόχο να παίξουν το παιχνίδι των ονείρων και των στόχων, και θέλοντας να απεγκλωβίσουν τη σκέψη των παιδιών από τη συνηθισμένη διαδικασία «κατασκευής» ιστοριών, αναζήτησαν εκφωνήσεις και χρησιμοποίησαν τεχνικές απελευθερωτικές για τη σκέψη και τη φαντασία, δημιουργώντας το παραμύθι «Παιδιά από αστέρια».
Το βιβλίο όμως αυτό, δεν είναι όλο προϊόν μυθοπλασίας. Χρησιμοποιώντας το εύρημα  της σμίκρυνσης της, η συγγραφέας κατέγραψε τις πραγματικές σκέψεις, ανάγκες, όνειρα και ιστορίες των παιδιών. Μερικές δε από τις ιστορίες, όπως του μικρού Ε. από τη Συρία, παρουσιάζονται αυτούσιες, χωρίς καμία παρέμβαση.

Ταυτόχρονα γεννήθηκε η ανάγκη για ένα ολοδικό τους τραγούδι. Ένα τραγούδι εμπνευσμένο από την ιστορία τους, που θα μπορούν όταν το τραγουδούν να λένε το δικό τους «παραμύθι». Κι αφού ήταν δύσκολο τα παιδιά να γράψουν στίχο και μουσική, ανέλαβε η Λιλή Γάτη να βάλει τις σκέψεις τους σε σειρά και ο Αναστάσιος Σορώτος να τις ντύσει με νότες. Και κάπου εκεί, η Νατάσσα Μποφίλιου αποδέχθηκε την πρόσκληση των παιδιών, χωρίς δεύτερη σκέψη… Όπως χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχθηκαν την πρόσκληση των παιδιών ο Γιάννης Μποσταντζόγλου και ο Χρήστος Μπαλτάς και αφηγήθηκαν το παραμύθι τους με τις ζεστές φωνές τους… Δεν θα μπορούσε, όμως, να λείπει το χρώμα. Κι έτσι η νηπιαγωγός τους Μάρω Μίσσιου έκανε τα όνειρα χρωματιστά… Και κάπως έτσι, τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα…

Ένα βιβλίο για την αποδοχή στη διαφορετικότητα, τη σημασία να ονειρεύεσαι και να πιστεύεις στον εαυτό σου…

Στίχοι, ιδέα, συγγραφική επιμέλεια: Λιλή Γάτη
Εικονογράφηση: Μάρω Μίσσιου

CD-Audio book

Αφήγηση Παραμυθιού:
Γιάννης Μποσταντζόγλου
Χρήστος Μπαλτάς

Τραγούδι:

Ερμηνεία: Νατάσσα Μποφίλιου
Στίχοι: Λιλή Γάτη
Μουσική: Αναστάσιος Σορώτος


Τα «Παιδιά από αστέρια» κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Εντύποις σε όλα τα βιβλιοπωλεία.
Όλα τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα θα διατεθούν στα σχολεία.

Backstage

Οι καλλιτέχνες ένωσαν τις δυνάμεις τους για τα «παιδιά που είναι φτιαγμένα από αστέρια» σε μια μοναδική συνεργασία και το studio 133 γέμισε χαμόγελα.

Φωτογραφίες: Yannis Paschalis Photography

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης