Φιάλες εξαιρετικού οίνου όπως το Château Lafite Pauillac, το Nuits Saint-Georges, μια σαμπάνια Pommery…400 σπάνια κρασιά που αποτελούσαν την κάβα του βιολονίστα Μστισλάβ Ροστροπόβιτς, ο οποίος πέθανε το 2007, θα βγουν στο σφυρί στο Παρίσι στις 29 Νοεμβρίου, ανακοίνωσαν οι οίκοι δημοπρασιών Drouot και Le Mouël.

Ζευγάρι που λάτρευε την ευζωία, ο Ροστροπόβιτς και η σύζυγός του, η σοπράνο και ντίβα του Θεάτρου Μπολσόι Γκαλίνα Βισνέφσκαγια, είχαν δύο σημαντικές συλλογές, με έργα τέχνης και κρασιά. Τα έργα τέχνης απέκτησε το 2011 ένας Ρώσος συλλέκτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κρατάμε από τους γονείς μας την ανάμνηση ενός ζευγαριού που αγαπούσε το καλό φαγητό, ενδιαφερόταν για τις παραδόσεις και τη γαστρονομία των χωρών όπου έδινε παραστάσεις και ήταν ευτυχισμένο όταν τα ανακάλυπτε. Ο πατέρας μας, λάτρης των θαυμάτων που μπορεί να προσφέρει το γαλλικό έδαφος, δημιούργησε με την πάροδο των χρόνων μια κάβα για να συγκεντρώσει εκεί αυτό το νέκταρ που αγαπούσε τόσο», ανέφεραν κατά την παρουσίαση της πώλησης η Έλενα και η Όλγα Ροστροπόβιτς, οι κόρες του ζεύγους, διευκρινίζοντας ότι ο πατέρας τους είχε επιλέξει να φυλάσσει τα κρασιά του στη Γαλλία, «χώρα υποδοχής μας όταν ήμασταν εξόριστοι», στην κάβα της κατοικίας του στο Παρίσι.

Ανάμεσα στις 400 φιάλες που βγαίνουν στο σφυρί, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 300.000 ευρώ συνολικά, υπάρχουν σπουδαία κρασιά του 1926 και του 1927, έτη που σηματοδοτούν τη γέννηση της Γκαλίνα και του Μστισλάβ Ροστροπόβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μουσική καριέρα του βιολονίστα και οι επαγγελματικές επιτυχίες της σοπράνο επίσης σηματοδοτούνται από millesimes. Η εξορία τους το 1974 στις ΗΠΑ, η συναυλία που ο βιολονίστας έδωσε στις 11 Νοεμβρίου 1989 στο τείχος του Βερολίνου κατά τη διάρκεια της πτώσης του, η αναγέννηση της Ρωσίας, είναι επίσης χρονολογίες που ο μουσικός θα απαθανατίσει εμπλουτίζοντας την κάβα του», υπογραμμίζει ο Αμπρουάζ ντε Μοντινί, ειδικός της δημοπρασίας αυτής.

Ένα Château Lafite Rotschild μπορεί να πωληθεί 8.000 ευρώ, μια σαμπάνια Pommery η εμφιάλωση της οποίας σε μπουκάλι Methusalem έγινε ειδικά για την «Γκαλίνα και τον Σλάβα Ροστροπόβιτς» εκτιμάται στα 1.000 ευρώ. Πριν από τη δημοπρασία την Πέμπτη στις 29 Νοεμβρίου, τα σπάνια κρασιά θα εκτεθούν την ίδια ημέρα στο κοινό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης