Η Daria Nicolodi, Ιταλίδα ηθοποιός και σεναριογράφος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου. 

Η κόρη της, Asia Argento, επιβεβαίωσε τον θάνατό της σε μία ανάρτηση στο Instagram, γράφοντας στα ιταλικά: «Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένη μητέρα. Τώρα μπορείς να πετάξεις ελεύθερα με το υπέροχο πνεύμα σου και δεν θα χρειάζεται να υποφέρεις πια. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω για τα αγαπημένα σου εγγόνια και για εσένα που ποτέ δεν θα ήθελες να με δεις τόσο στεναχωρημένη. Ακόμα κι αν χωρίς εσένα λείπει το έδαφος κάτω από τα πόδια μου και νιώθω πως έχω χάσει το μόνο μου πραγματικό σημείο αναφοράς. Είμαι κοντά σε όλους εκείνους που τη γνώρισαν και την αγάπησαν. Θα είμαι πάντα η Aria σου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Asia Argento είναι η κόρη του φημισμένου Ιταλού σκηνοθέτη ταινιών τρόμου, Dario Argento. Ο σκηνοθέτης έγραψε την κλασική ταινία του 1977, Suspiria, μαζί με τη σύζυγό του Daria Nicolodi, η οποία θα είχε επίσης εμφανιστεί στην ταινία, αν δεν είχε τραυματιστεί πριν από τα γυρίσματα. Η Nicolodi, όμως, έπαιξε σε αρκετές ταινίες του Argento, όπως οι Deep Red, Inferno, Tenebrae, Phenomena και Opera. 

«Έγραψα το Suspiria για τον Argento … τίτλο, θέμα και σενάριο. Η έμπνευση προήλθε από μια ιστορία που η γιαγιά μου, Yvonne, μου έλεγε όταν ήμουν παιδί, μετά από μια εμπειρία που είχε σε μια ακαδημία υποκριτικής όπου ανακάλυψε ότι οι δάσκαλοι διδάσκουν τέχνες, αλλά και τη μαύρη μαγεία. Μου άρεσε πολύ αυτή η ιστορία της, περισσότερο από το Πινόκιο του Κολόντι, και όταν την είπα στον Dario ήταν φυσικό να την ερωτευτεί επίσης. Ήταν το πρώτο του βήμα από θρίλερ σε ταινίες φαντασίας-αλχημείας και το κάναμε μαζί» είχε πει η Daria Nicolodi για την ταινία Suspiria.

Γεννημένη στη Φλωρεντία το 1950, η Nicolodi μετακόμισε στη Ρώμη στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και άρχισε να εμφανίζεται στην τηλεόραση. Άρχισε να παίζει σε ταινίες τη δεκαετία του 1970, βρίσκοντας επιτυχία με τις συνεργασίες της σε έργα “Giallo” με τον Argento και συνέχισε να δουλεύει με συνέπεια μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Η Nicolodi και ο Argento χώρισαν το 1985. Είχε επίσης μια κόρη, την Άννα, από τον προηγούμενο γάμο της με τον γλύπτη Mario Ceroli.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης