Οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του σπιτιού στο οποίο γεννήθηκε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς, στην Πάτρα, προχωρούν.

Στο εξωτερικό τμήμα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες αυτή την περίοδο προχωρούν στο εσωτερικό.
Αυτή την περίοδο είναι απαραίτητη η εξασφάλιση επίπλων εποχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Λιβαθινός που συνδράμει ενεργά στη διαδικασία μετατροπής του σπιτιού σε μουσείο και στέγη πολιτισμού, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον θέλει να διαθέσει -προσφέρει κάποια αντικείμενα σε αυτή την ιστορική προσπάθεια για την πόλη.

Ανακοίνωση
Μουσείο Πολιτισμού και Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς Καθώς εκπληρώθηκε η μεγάλη επιθυμία των συμπολιτών μας να διασωθεί το σπίτι που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο μεγάλος εθνικός μας ποιητής και ποιητής του Ολυμπιακού ύμνου Κωστής Παλαμάς, να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν πριν 3 χρόνια στην προσπάθεια επισκευής της στέγης του σπιτιού.

Συμπολίτης Ευπατρίδης αγόρασε και επισκευάζει το κτήριο ώστε να δοθεί στην πόλη ως «Μουσείο Πολιτισμού και Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς». Το Μουσείο θα πρέπει να εξοπλιστεί με έπιπλα και αντικείμενα εποχής (κάποια βρέθηκαν στην αποθήκη του κτηρίου και φυλάσσονται).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνωρίζουμε ότι πολλοί συμπολίτες έχουν στην κατοχή τους πράγματα ακόμα και από το ίδιο το σπίτι. Για τον λόγο αυτό καλούμε όποιον θέλει να διαθέσει – προσφέρει κάποια αντικείμενα σε αυτή την ιστορική προσπάθεια για την πόλη, να τα παραδώσει στον υπεύθυνο αρμόδιο και θα λάβει απόδειξη, καθώς και εγγραφή στο βιβλίο του Μουσείου για την χειρονομία του αυτή. Για δε το ισόγειο της Στέγης Γραμμάτων καλούμε τους συμπολίτες που θέλουν να προσφέρουν μέρος της βιβλιοθήκης τους να εξοπλίσουμε και αυτό το χώρο, προσιτό στην επισκεψιμότητα και μορφωτική εκπαίδευση των μαθητών (η πόλη δεν ξεχνά αυτούς που την αγαπούν). Για την επικοινωνία σας υπεύθυνος: Γιάννης Λιβαθινός Καραϊσκάκη 227 Τηλ. 694 2971841

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης