Ο Παρθενώνας, σύμβολο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και ένα σμήνος γερανών που κατά την αρχαιότητα συμβόλιζαν τη Δικαιοσύνης απεικονίζονται στο επετειακό γραμματόσημο το οποίο εκδόθηκε από τα ΕΛΤΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή τη συμπλήρωση των 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και ενόψει της ανάληψης από τη χώρα μας της επόμενης Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο του 2020.

Το γραμματόσημο φιλοτεχνήθηκε από το  γνωστό ζωγράφο,  Ομότιμο Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκο Κατζουράκη και παρουσιάστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα ο οποίος αναφέρθηκε στα μηνύματα που αναδεικνύει για την περαιτέρω εμβάθυνση του Δημοκρατικού Κράτους Δικαίου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσιάρας, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των  ΕΛΤΑ για την προσφορά τους, επισήμανε ότι η έκδοση του επίμαχου επετειακού γραμματοσήμου έχει στόχο να αναδείξει τα συγκεκριμένα στοιχεία της χώρας μας και να καταγράψει  την πολιτική βούληση για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. «Μία από τις πρωτοβουλίες που λάβαμε ήταν να φτιάξουμε αυτό το συλλεκτικό γραμματόσημο με σκοπό αφενός να αναδείξουμε τα συγκεκριμένα στοιχεία της χώρας μας και αφετέρου να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα στο μελλοντικό χρόνο για τη δική μας προεδρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης