Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης
ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ [DOORS OPEN @ 18:30]

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 18:30, ώστε όσοι από τους φανς ενδιαφέρονται να μπορούν να δουν το ματς της Εθνικής Ελλάδος με την Τσεχία για την τελική φάση του Euro 2012 (αρχίζει στις 19:00) στη γιγαντοοθόνη του Gagarin 205.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είσοδος θα είναι δωρεάν, με την απλή επίδειξη του εισιτηρίου της συναυλίας.

Πάνω από 30 χρόνια στο δρόμο, γεννήθηκαν στις υπόγειες στοές της Ανατολικής Ακτής στις αρχές των 80’s από τις στάχτες των The Lubricunts, καλτ πάνκικης μπάντας που μεταξύ άλλων ξέκαναν και κλασικούς ύμνους των παιδιών της παραμάνας που έφεραν υπογραφές των The Ramones και The Dead Boys. Τα clubs της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσι αγκάλιασαν για τα καλά την αρρώστεια τους και η περίφημη Megaforce τους ενέταξε στο δυναμικό της. Το παρθενικό άλμπουμ τους Feel the Fire κατέφτασε το 1985 κι αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς ως ένα από τα αριστουργήματα του κινήματος Thrash τοποθετώντας τους αίφνης εντός της αφρόκρεμας του είδους –ένα χρόνο αργότερα, άνοιγαν κιόλας για τους Megadeth.

Ό,τι ακολούθησε, ήταν ένας τυφώνας που λυσομανάει ακόμα: Taking Over (1987 – η τεράστια Atlantic σαπορτάρει και το γκρουπ ανοίγει για τους Helloween), Under the Influence (1988 – η εδραίωση. Τους παίζει ακόμα και το MTV), The Years of Decay (1989 – παραγωγή του αστέρα Terry Date που είχε ήδη δει την υπογραφή του σε βινίλια των Pantera, White Zombie και Soundgarden. Πουλάει 4 εκατομμύρια αντίτυπα και περιοδεύουν με τους Testament στο πλαίσιο του Dawn Of The Decade Tour), Horrorscope (1991 – ένα από τα καλύτερα και σίγουρα το πιο heavy άλμπουμ τους που καταγράφει ένα σαφώς πιο σκοτεινό ύφος), I Hear Black (1993 – κυκλοφορία απευθείας από την Atlantic ενώ το φάντασμα των Black Sabbath ευλογεί τα δρώμενα), W.F.O.(1994 – αποθέωση του old school thrash metal), The Killing Kind (1996 – o Ελληνοβρετανός και υποψήφιος για Γκράμι Chris Tsangarides με συνεργασίες από Judas Priest, Thin Lizzy και Yngwie Malmsteen μέχρι Depeche Mode και Tom Jones κάθεται στην καρέκλα του μιξάζ ενός από τα σημαντικότερα άλμπουμς του συγκροτήματος ), Fuck You and Then Some (1996 – με το περίφημο και χαμένο για χρόνια !!!Fuck You!!! EP), From the Underground and Below (1997 – περιοδεία με Nevermore, Angel Dust και Nocturnal Rites), Necroshine (1999 – πρώτη thrash μπάντα που καταφέρνει να κυκλοφορήσει δέκα studio albums!), Coverkill (1999 – διασκευές που σκοτώνουν σε πρωτότυπα των Deep Purple, Kiss, Jethro Tull, Motorhead μεταξύ άλλων), Bloodletting (2000 – η μπάντα ορίζει εκ νέου τι εστί mainstream metal), Wrecking Everyhting: Live (2002 – ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ που αποτελεί ορόσημο), Killbox 13 (2003 – με εξαιρετικές κριτικές για μια ακόμα φορά), Relix IV (2005 – ένας ακόμα σπουδαίος δίσκος ικανοποιεί στο έπακρο τους πολυάριθμους φανς), Immortalis (2007 – η 15η μεγάλη κυκλοφορία τους είναι κλασική), Ironbound (2010 – 30 χρόνια μετά εξακολουθούν να κυκλοφορούν αριστουργήματα. Ένα μεγάλο άλμπουμ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ζωντανές εμφανίσεις των Overkill αποτελούν εμπειρία ζωής. Μόνο το ερχόμενο καλοκαίρι, λίγο πριν και λίγο μετά τον ερχομό τους στην Ελλάδα έχει ανακοινωθεί ήδη πως θα εμφανιστούν στο OST Fest της Ρουμανίας, στο Tuska Open Air της Φινλανδίας, στο Wacken Open Air της Γερμανίας, στο Vagos Open Air της Πορτογαλίας από κοινού με άλλα μεγαθήρια του σκληρού ήχου. Με ολοκαίνουριο δυναμίτη στις αποσκευές τους που φέρει τον τίτλο The Electric Age και βλέπει το φως της δημοσιότητας στις 27 Μαρτίου τρέχοντος έτους στις ΗΠΑ (για την E1 Music) και τρεις μέρες αργότερα στην Ευρώπη (για τη Nuclear Blast), έρχονται στην Ελλάδα για την πραγματοποίηση δύο συναυλιών που τους ανήκουν ολοκληρωτικά. Αυτές τις δύο νύχτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσουν οι Overkill και μόνο για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ας τους τιμήσουμε όπως ακριβώς αξίζει σε μια από τις πιο αληθινές μπάντες του είδους.

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ OPENING ACT.
OVERKILL ON STAGE @ 22:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης