Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017, η έκθεση ζωγραφικής «Ματιές στο Mέλλον», που διοργάνωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, και η οποία περιελάμβανε έργα φιλοξενουμένων της Δομής Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Ριτσώνας.

Η έκθεση διήρκησε 3 μέρες (από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017) και πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του ΟΛΝΕ Α.Ε. «Τεταρτοκύκλιο» Ευβοϊκής του Ν. Λιμένα Χαλκίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, διευθυντές σχολείων της Χαλκίδας, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΝΕ, Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας, εκπρόσωποι ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στον καταυλισμό της Ριτσώνας, πρόσφυγες του καταυλισμού, αλλά και πολλοί Χαλκιδείς.

Πριν από 8 μήνες, στο πλαίσιο των δράσεων Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, που υλοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στη Ριτσώνα, ξεκίνησε η δράση της ζωγραφικής για ενήλικες, μέσα από την οποία αναδείχθηκε το ταλέντο και η δύναμη για ζωή ανθρώπων που αποφάσισαν να μετατρέψουν τις αντιξοότητες σε δημιουργία και τέχνη. Στα έργα αυτά αποτυπώθηκαν τα βιώματα και οι εμπειρίες των δημιουργών, τα οποία άγγιξαν και συγκίνησαν το κοινό.

Την έκθεση επιμελήθηκε η κ. Μαρίνα Ντόβρου, Εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και εικαστικός, η οποία υποστήριξε μαζί με τους συνεργάτες του τμήματος Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης την πορεία των δημιουργών καθόλη διάρκεια της δράσης. Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή της Συντονίστριας Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης της IFRC για τη Ριτσώνα Αγγελικής Βιολιτζή και της Συντονίστριας Πεδίου του Ε.Ε.Σ. Μαρίας Λούβρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης