Τον Ιωσήφ Στάλιν θα ερμηνεύσει ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ στη νέα ταινία που θα σκηνοθετήσει η Γαλλίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης, Φανί Αρντάν.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Γάλλος ηθοποιός – που έχει πλέον αποκτήσει και τη ρωσική υπηκοότητα – θα ερμηνεύσει τον ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης στη μεταφορά του μυθιστορήματος του Ζαν-Ντανιέλ Μπαλτασάτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία θα εκτυλίσσεται τη δεκαετία του 1950 και θα έχει ως κεντρικό χαρακτήρα έναν σκηνοθέτη που θα κληθεί να κατασκευάσει ένα μνημείο του Στάλιν.

Η παραγωγή θα είναι γαλλο-πορτογαλικής εταιρείας, ωστόσο το ρωσικό στούντιο Mosfilm θα παρέχει κοστούμια και αντικείμενα.

Ο Ντεπαρντιέ έχει εκφράσει την αγάπη του για τη Ρωσία αρκετές φορές. Μάλιστα, σε συνέντευξη Τύπου τον Οκτώβριο έστρεψε τα πυρά του κατά των ΗΠΑ: «(Οι Αμερικάνοι) πολέμησαν ο ένας τον άλλο, κατέστρεψαν τους Ινδιάνους, μετά από αυτό στήριξαν το καθεστώς της δουλειάς και ύστερα έγινε ο εμφύλιος πόλεμος. Ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν την ατομική βόμβα. Προτιμώ να είμαι Ρώσος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος ηθοποιός έλαβε τη ρωσική υπηκοότητα για να αποφύγει να πληρώσει υψηλή φορολογία στην πατρίδα του. Έχει ανακοινώσει ότι θα ασχοληθεί με άλλο ένα πρότζεκτ που αφορά την Σοβιετική Ένωση. Έχει δηλώσει ότι θέλει να ασχοληθεί με μία «ιστορικά ακριβή» ταινία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τους Γάλλους πιλότους που πετούσαν δίπλα στους πιλότους της Σοβιετικής Ένωσης.

Η στάση των Ρώσων και των ρωσικών αρχών απέναντι στον Στάλιν παραμένει αμφίσημη: επισήμως καταγγέλλεται το καθεστώς του τρόμου που επέβαλε από τη δεκαετία του 1930 μέχρι τον θάνατό του το 1953, όμως πολλοί τον τιμούν για τον ρόλο του στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης