Το μυθιστόρημα του Μιχάλη Πατένταλη «Ο χορός του Χάντινγκτον» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος είναι μια χορευτική  καταβύθιση στην ψυχή του ανθρώπου. Τρεις άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι θα ενωθούν κατά έναν ιδιαίτερο και αναπάντεχο τρόπο με αποτέλεσμα να καθοριστεί ριζικά το παρόν και το μέλλον, όχι μόνο των ιδίων, αλλά κι άλλων ανθρώπων. Γιατί η μοίρα που καθορίζει το παρόν και το μέλλον κάθε ανθρώπου έχει τους δικούς της κανόνες και τις δικές της χορευτικές κινήσεις. Γιατί αν το καλοσκεφτούμε, όλη μας η ζωή είναι μια συνεχής κίνηση, που αν σταματήσει τον χορό της τότε κόβεται το νήμα της ύπαρξής μας. Αναζητήστε το….

«Ο Ρενέ, ένα επιτυχηµένο στέλεχος µεγάλης φαρµακοβιοµηχανίας, ανοίγει κάθε µέρα το παράθυρό του για να απολαύσει τη θέα που του προσφέρει η γραφική Μονµάρτη, όπου ζει µε τη γυναίκα του Κιρστίν. Η ζωή τους όµως ανατρέπεται βίαια όταν ο Ρενέ µαθαίνει πως πάσχει από µια σπάνια νόσο. Η πρίµα µπαλαρίνα στο Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, Ζανέτ Βιονέ, ύστερα από τη ρήξη της µε τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ πηγαίνει στο Λονδίνο, για να συνεχίσει την καριέρα της στη Βασιλική Όπερα. Εκεί γνωρίζονται µε τον απελπισµένο Ρενέ, ο οποίος θα µετατρέψει µαζί της την ασθένειά του σε πραγµατική χορογραφία, σε έναν µοναδικό χορό-καταβύθιση στον ανθρώπινο πόνο. Ο ποδηλάτης Λαρς Βερλέν προετοιµάζεται πυρετωδώς για το “TourdeFrance”, ψάχνοντας τρόπους που θα του διασφαλίσουν µια αξιοπρεπή θέση στον αγώνα.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Μιχάλης Πατένταλης γεννήθηκε στη Γερµανία και µεγάλωσε στην Προσοτσάνη ∆ράµας. Σπούδασε Θεωρία και Αρµονία της Μουσικής, Ευρωπαϊκό Πολιτισµό και Συστηµική Θεραπεία. Από το 1996 εργάζεται στο Τµήµα Ψυχοθεραπείας του Πανεπιστηµίου του Ντίσελντορφ και είναι πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων Γερµανίας. Το 2003 το διήγηµά του «Η κοκκινοσκουφίτσα της πολυκατοικίας» βραβεύτηκε στον διαγωνισµό «Αντώνης Σαµαράκης» των εκδόσεων Καστανιώτη και το 2014 το λογοτεχνικό του έργο «Οι δικές µας ιστορίες» έλαβε το Κρατικό Βραβείο της Γερµανίας για τη ∆ηµοκρατία και την Ανεκτικότητα. Το 2021 έγινε µέλος της επιτροπής για τις λογοτεχνικές υποτροφίες στη Ρηνανία-Βεστφαλία και το 2008 εκδόθηκε η συλλογή διηγηµάτων του «Ο µισθοφόρος Μινώταυρος». Το πρώτο του µυθιστόρηµα, µε τίτλο «Ποιος σκότωσε τον Μότσαρτ», κυκλοφόρησε το 2018 από τις εκδόσεις Κλειδάριθµος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης