Αν υπάρχει κάποιος που θεωρεί ότι συνδυάζονται ένα δερμάτινο τζάκετ μοτοσικλετιστή με ράσο μοναχής είναι ο Τζον Γκαλιάνο (John Galliano), ο οποίος τα παρουσίασε μαζί στην επίδειξη μόδας της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 του Maison Margiela στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι.
    
Οι δημιουργίες του ήταν μία αναφορά στις στολές του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με στρατιωτικά μπουφάν και κράνη, ενδυμασίες νοσοκόμων, μανίκια με ημιτελή ραφή, διάτρητα παλτά.
    
Ο Τζον Γκαλιάνο είναι Βρετανός σχεδιαστής που κατοικεί στη Γαλλία, σχολιάζεται σε δημοσίευμα του Vogue.
    
Ανάμεσα στον θόρυβο και τις θέσεις που πολώνουν γύρω από το Brexit, ένα από τα επιχειρήματα που διατυπώνονται συχνά για τη βρετανική ανεξαρτησία είναι «γιατί αγωνιστήκαμε στον πόλεμο;» – μια φράση που αγνοεί εντελώς το γεγονός ότι ο αγώνας ήταν ενάντια στις δυνάμεις του φασισμού στην Ευρώπη, τονίζεται στο δημοσίευμα.
    
Η ανοιξιάτικη συλλογή Maison Margiela 2020 ήταν ένας στρατιωτικός χαιρετισμός στους απλούς νεαρούς άνδρες και γυναίκες -τους νοσηλευτές και τους αερομεταφορείς, τους αξιωματικούς του στρατού και του ναυτικού- που βγήκαν μπροστά για να κερδίσουν τη νίκη εναντίον του ναζισμού σε συμμαχία με τη Γαλλική Αντίσταση στην κατεχόμενη Γαλλία.
    
«Το θέμα αυτής της συλλογής είναι η ελπίδα» δήλωσε ο Τζον Γκαλιάνο. «Ιστορίες ελπίδας, ηρωίδες και απελευθέρωση λησμονούνται, καθώς η ιστορία προσεγγίζει τείνει προς επανάληψη» ανέφερε η σύντομη παρουσίαση της συλλογής.

Βλέπουμε «την υποβάθμιση της δημοκρατίας… έτσι η συλλογή αυτή αφορά τη μνήμη» είπε ο Βρετανός σχεδιαστής μόδας, «αφορά την απελευθέρωση, αφορά το αν έχετε μια φωνή – αυτοί οι άνθρωποι πολέμησαν για να μπορείτε να ψηφίσετε – χρησιμοποιήστε τη, κάνετε τον εαυτό σας να ακουστεί, ξυπνήστε. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τι έκαναν οι πατέρες μας για εμάς, ξέρετε, για να μπορέσουμε να έχουμε αυτό που έχουμε σήμερα» υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης