Μετά τον θρίαμβο που γνώρισε στο Βέλγιο, ο Τεν Τεν ταξιδεύει στο Παρίσι και μπαίνει σε καινούργιες περιπέτειες.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα δημοπρατηθούν εκατοντάδες αναμνηστικά που σχετίζονται με τον διάσημο Βέλγο ρεπόρτερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσά τους βρίσκονται και σπάνιες πρώτες εκδόσεις με τις ιστορίες του Τεν Τεν.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει συγκεντρώσει ένα σπάνιο εξώφυλλο που σχεδίασε ο ίδιος ο συγγραφέας των περιπετειών, Eρζέ, το 1932. Το εξώφυλλο αναμένεται να πωληθεί έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δημοπρασία έχει τίτλο «Οι κόσμοι του δημιουργού του Τεν Τεν» και περιλαμβάνει -εκτός από τις σπάνιες εκδόσεις- φωτογραφίες, παιχνίδια και καρτ-ποστάλ.

Στη δημοπρασία του Βελγίου πριν από μερικές ημέρες, συγκεντρώθηκαν συνολικά 385.000 ευρώ. Το αντικείμενο που έπιασε την υψηλότερη τιμή ήταν μια αφηρημένη προσωπογραφία του καλλιτέχνη σε λάδι.

Η τιμή πώλησής του ήταν 35.000 ευρώ και αυτό προκάλεσε έκπληξη, διότι δεν ήταν ένα αντικείμενο που αφορούσε τον Τεν Τεν, αλλά τον δημιουργό του.

Η δημοπρασία ωστόσο διεκόπη, όταν ανακαλύφθηκε ότι εκλάπη το πρωτότυπο της περιπέτειας «Ο Κάβουρας με τις Χρυσές Δαγκάνες» του 1944. Ο οίκος δημοπρασιών Rops ανακοίνωσε πως δεν θα μηνύσει τον κλέφτη, αν αυτός επιστρέψει το βιβλίο, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Το 2009, για τα 80 χρόνια του Τεν Τεν, ο ίδιος οίκος είχε συγκεντρώσει σε δημοπρασία 1,172 εκατ. ευρώ, ρεκόρ για την εποχή.

Οι περιπέτειες του Τεν Τεν έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές ότι προωθούν την αποικιοκρατία και τα φυλετικά στερεότυπα, ωστόσο εξακολουθούν να συναρπάζουν τους αναγνώστες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης