Μια ευχάριστη και αισιόδοξη νότα θέλησε να δώσει στο νοσοκομείο Χαλκιδικής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τεχνών «Οι Ανθεμούσες» Γαλάτιστας, δωρίζοντας 16 πίνακες, τους οποίους φιλοτέχνησαν γυναίκες που είναι μέλη του. Πρόκειται για έργα εμπνευσμένα από την προσφορά του ιατρικού προσωπικού στη μάχη κατά της πανδημίας, τα οποία δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των περσινών περιοριστικών μέτρων. Πίνακες που απεικονίζουν λουλούδια να “φυτρώνουν” από τις μάσκες που φοράνε οι νοσηλεύτριες, ένας γιατρός με φτερά αγγέλου που σηκώνει με τα χέρια του τον πλανήτη , ένα περιστέρι που πετάει πάνω από τη γη, είναι κάποια από τα θέματα των έργων που δημιούργησαν έξι καλλιτέχνιδες μέλη του Συλλόγου (Σόνια Καζλάρη, Μαρία Γούσιου, Γερακίνα Χατζούδη, Δήμητρα Καναβα, Μαρία Μαλτέζου και Γόνη Γκουτζιάρη) . Η παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί και σύντομα οι πίνακες θα βρουν τη θέση τους στους τοίχους του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι καλλιτέχνιδές μας έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία σε κοινωνικά θέματα και προβλήματα. Βλέποντας τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο Νοσοκομείο, με εξαντλητικά ωράρια, με ελάχιστα μέσα, βλέποντάς τους να προσπαθούν να περιθάλψουν και να σώσουν ζωές, αποφασίσαμε, κατά την διάρκεια του lockdown, να αφιερώσουμε τον χρόνο μας για να ζωγραφίσουμε έργα αφιερωμένα σ’ αυτούς. Θεωρήσαμε πως έπρεπε να τιμήσουμε την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και να διακοσμήσουμε κάποιους χώρους του Νοσοκομείου. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για αυτούς τους ανθρώπους, για να τους πούμε ένα “ευχαριστώ” για τον δύσκολο αγώνα τους ενάντια στην πανδημία. Θελήσαμε επίσης να κάνουμε πιο ευχάριστη την νοσηλεία των ασθενών στολίζοντας τους ψυχρούς τοίχους του Νοσοκομείο, δίνοντας μια ευχάριστη νότα, μια ελπίδα, να ξεφεύγει ο νους από τα δυσάρεστα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Σόνια Καζλάρη-Χατζά.

«Πόσες φορές έχουμε φτάσει σε αυτή την πόρτα από ανάγκη και από απελπισία, πόσες φορές οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν κάνει τα αδύνατα δυνατά, ώστε να μας σώσουν την ζωή, τη δική μου των παιδιών μας, τη δική σας. Θεωρώ ότι ήταν χρέος μας να αφιερώσουμε λίγο χρόνο, ώστε να ομορφαίνουμε την καθημερινότητα τους με μια χρωματιστή νότα στην εργασία τους. Τους ευχαριστούμε που κάθε φορά είναι κοντά μας στα δύσκολα σαν άνθρωποι» λέει η γραμματέας του Συλλόγου, Μαρία Γούσιου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι οι καλλιτέχνιδες του Συλλόγου Πολιτιστικού Συλλόγου Τεχνών «Οι Ανθεμούσες», πέρσι, στο πλαίσιο εικαστικών παρεμβάσεων που έκαναν μετά τη λήξη του πρώτου lockdown , είχαν μεταμορφώσει με τη ζωγραφική τους βρύσες και τοίχους της Γαλάτιστας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης