Ο Iρλανδός σχεδιαστής Richard Malone ανακοινώθηκε ως ο νικητής του Διεθνούς Βραβείου Μόδας Woolmark (IWP). Το βραβείο έχει χρηματικό ποσό 105.000 αγγλικών λιρών, και ανακοινώθηκε σε τελετή απονομής στο Λονδίνο με παρουσιάστρια το supermodel, Κάρεν Έλσον το βράδυ της Δευτέρας.

Στον διαγωνισμό οι 10 φιναλίστ δέκα – συμπεριλαμβανομένων των Ολλανδών διευθυντών δημιουργικού του οίκου Nina Ricci, Rushemy Botter και Lisi Herrebrugh και του Samuel Ross του A-Cold-Wall.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμερικανικό brand Bode κέρδισε το πρώτο βραβείο Καινοτομίας Karl Lagerfeld συνοδευόμενο από χρηματικό ποσό 53.000 αγγλικών λιρών.

Κάθε σχεδιαστής είχε αποστολή να δημιουργήσει μία capsule συλλογή χρησιμοποιώντας μαλλί Merino. Η πρόταση του Malone ήταν εμπνευσμένη από τη γενέτειρά του το Γουέξφορντ της Ιρλανδίας και τις φόρμες εργασίες των κατοίκων της, που ανήκουν στην εργατική τάξη και συνεργάστηκε με μια κοινότητα γυναικών που φτιάχνουν υφαντά στο Ταμίλ Ναντού της Ινδίας, χρησιμοποιώντας οργανικές και φυτικές βαφές.

Ο Richard Malone, ο οποίος παρουσίασε τη συλλογή του Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 λίγες μέρες πριν στο Λονδίνο, είναι γνωστός για την προσήλωσή του στον κοινωνικά υπεύθυνο και ηθικό σχεδιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Malone εργάζεται με τρόπο ριζικά διαφανή, επιδεικνύοντας τους μισθούς που πληρώνει τους εργαζόμενους και έχοντας πάντα υπόψη την εξάλειψη της σπατάλης στην παραγωγή. «Πραγματικά είμαι έκπληκτος για το πόσο κατανόησαν αυτή την ιδέα» είπε αναφερόμενος στα μέλη της κριτικής επιτροπής που τον επέλεξαν.

Ο Malone εξέφρασε την ελπίδα οι σπουδαστές ή οι νεότεροι σχεδιαστές να αντιληφθούν με τη βράβευσή του ότι μπορούν να εργαστούν με επιτυχία εκτός του συστήματος της μόδας, καθώς αυτό το σύστημα έχει καταστεί τόσο επιζήμιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης