Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Πάολο Σορεντίνο είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του τελευταίου τεύχους του Vanity Fair Italia, ενός καινοτόμου πολυμεσικού project με τίτλο Phase 4 (Φάση 4).

Στο εξώφυλλο του περιοδικού παρουσιάζεται ένα σμήνος από ροζ φλαμίνγκο που φωτογραφήθηκαν νύχτα στη Σκαλινάτα στη Ρώμη από τους Άλεξ Ματζόλι και Πάολο Σορεντίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα χέρια του, το περιοδικό γίνεται σενάριο, ταινία στην οποία ηθοποιοί, καλλιτέχνες και διασημοτήτες συμμετέχουν ως συγγραφείς. Το project είναι εμπνευσμένο από την ταινία «Η Τέλεια Ομορφιά» (La grande bellezza), που χάρισε στον Ιταλό σκηνοθέτη Όσκαρ το 2014 και εξελίσσεται σε ένα ολοκαίνουριο εγχείρημα μεταξύ ταινίας και έκδοσης.

Το τεύχος περιλαμβάνει συνεισφορές από κορυφαίους διεθνείς σταρ που περιγράφουν προσωπικές εμπειρίες, υποδείξεις και αναμνήσεις που σχετίζονται με την ιταλική ομορφιά: Γουίλεμ Νταφόε, Γουές Άντερσον, Τζέιν Φόντα, Τζον Μάλκοβιτς, Τζουντ Λο, Γούντι Χάρελσον, Σάρον Στόουν, Τζένιφερ Λόρενς, Ρέιτσελ Βάις, Κρίστοφ Βαλτς.

Η ιταλική μόδα διαδραματίζει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο: ο σχεδιαστής Αλεσάντρο Μικέλε συνεισφέρει με μια συζήτηση με τον ράπερ Achille Lauro σχετικά με τη δύναμη της ομορφιάς στη σημερινή κουλτούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύγχρονη τέχνη εκπροσωπείται από τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς, η οποία δημιούργησε ένα project αποκλειστικά ως απάντηση στην πρόσκληση του Πάολο Σορεντίνο.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φανταστούν τη δική τους Φάση 4, μια κοσμοϊστορική στιγμή για να σκεφτούν το μέλλον μετά τον αποκλεισμό λόγω της πανδημίας και τα πρώτα δοκιμαστικά βήματα προς την ανάκαμψη.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να δείξουν το όραμά του για το μέλλον χρησιμοποιώντας το hashtag # phase4 και να συμπεριλάβει μια φωτογραφία που αποτυπώνει τα όνειρά του για το αύριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης