Ο διευθυντής του Μουσείου Τέχνης Pérez Miami (PAMM), Φράνκλιν Σέρμανς θα είναι ο οικοδεσπότης διαδικτυακής συζήτησης για την τέχνη με τον παγκοσμίου φήμης Αμερικανό φωτογράφο, Ντέιβιντ ΛαΣαπέλ (David LaChapelle).
 
Ο γεννημένος στο Κονέκτικατ καλλιτέχνης είναι γνωστός για τις περίτεχνες φωτογραφίες του που απεικονίζουν σουρεαλιστικά τοπία, βιβλικά μοτίβα και ημίγυμνες διασημότητες, συμπεριλαμβανομένου του Kanye West.
 
Ο ΛαΣαπέλ ξεκίνησε την καριέρα του όταν ο Άντι Γουόρχολ τον ανακάλυψε στο περίφημο νυχτερινό κλαμπ, Studio 54 στη Νέα Υόρκη.
 
Ο Γουόρχολ τον προσέλαβε στη συνέχεια ως φωτογράφο στο περιοδικό του, Interview Magazine.
 
«Με τη μαεστρία του στα χρώματα, τις μοναδικές του συνθέσεις και τις ευφάνταστες αφηγήσεις, ο ΛαΣαπέλ άρχισε να επεκτείνει το είδος της φωτογραφίας. Στα πορτραίτα του και τα έργα νεκρής φύσης αμφισβήτησε τεχνικές παραδοσιακής φωτογραφίας και οι φωτογραφίες του γρήγορα προσέλκυσαν διεθνές ενδιαφέρον» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μουσείου.
 
Μετά από τεράστια επιτυχία στην εμπορική φωτογραφία, τα μουσικά βίντεο και τη δημιουργία ταινιών, ο ΛαΣαπέλ επέστρεψε στις γκαλερί όπου έκανε το πρώτο του ξεκίνημα. Ο καλλιτέχνης, ο οποίος ζει σε ένα απομακρυσμένο αγρόκτημα σε μια ζούγκλα της Χαβάης σήμερα διερευνά τα μεταφυσικά θέματα των πρώτων έργων του με αναφορές την ιστορία της τέχνης και τη θρησκευτική εικονογραφία για να κάνει βαθιά σχόλια για τον σύγχρονο κόσμο.
 
Η ζωντανή συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από διάφορα θέματα, όπως από που αντλεί έμπνευση ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στους λογαριασμούς στα Facebook Live και YouTube Live του PAMM στις 8 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης